Avon van Dyck klar för ny säsong i Dackarna

Dackarna har presenterat sin sjätte förare till nästa års trupp. Egna produkten Avon van Dyck väljer att förlänga sitt kontrakt med klubben. "Han har under året som gått utvecklats ytterligare", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Avon van Dyck stannar i Dackarna.

Avon van Dyck stannar i Dackarna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2023-11-09 15:10

Avon Van Dyck stannar i Dackarna och kommer tillhöra Målillagänget även 2024. Han blir den sjätte föraren som Dackarna presenterar till nästa års trupp. Van Dyck hade svårt att etablera sig i Dackarnas trupp under guldåret, men fick gott självförtroende i allsvenskan och Vetlandalaget Njudungarna.

 Lagledare Mikael Teurnberg om Van Dyck:

– Avon har känt på elitkörning under flera år, men inte tagit det sista steget att etablera sig som bofast i startsjuan. Under året som gått har han utvecklats ytterligare, inte minst då han haft en fast plats i Njudungarna i Allsvenskan, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen körde Avon Van Dyck hem bronset i den individuella JSM-finalen på hemmaovalen i Målilla.

– Han visade också att han tillhör toppen i landet när det gäller ungdomar under 21 år med en bronsmedalj i JSM-finalen. Givetvis är det också kul och bra för Dackarna att ha med en lokal förare från de egna leden i truppen. Han blir 21 år nästa år och hoppas då kunna ta ett steg till i sin karriär genom att etablera sig i Bauhaus-Ligan.

Dackarnas trupp 2024 just nu: Daniel Bewley, Andzejs Lebedevs, Rasmus Jensen, Filip Hjelmland, Noel Wahlquist och Avon van Dyck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!