Elitserien skjuts upp – här är det nya beskedet

Det kändes mest som en tidsfråga. Nu har ESS meddelat att Elitserien i speedway skjuts upp ytterligare.

Dackarnas lag 2019.

Dackarnas lag 2019.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-05-15 10:02

Enligt det ursprungliga schemat skulle Elitserien, eller BAUHAUS-ligan som numera är det officiella namnet, ha startat 5 maj. Så blev det inte – på grund av coronapandemin.

Efter ett flertal möten den senaste tiden skjuts premiären upp igen. Det blir inga matcher i juni. Det meddelade intresseorganisationen ESS under fredagen.

– Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegränsningar och därför väljer vi att stryka dessa datum och istället förbereda oss på en start i juli, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

– Vi är fortsatt optimistiska till att kunna genomföra serien i år om än med senare start. Exakt hur den ska se ut är för tidigt att uttala sig om givet alla frågetecken just nu kring resor, karantäner och publika event, men när detta klarnar kommer vi ganska snabbt kunna vara igång. Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara 1000-tals besökare samtidigt till exempel i ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor.

– Efterhand som restriktionerna i Sverige och övriga Europa lättar kommer vi att se över vår verksamhet för att få tillstånd att starta. Vi tittar också på hur övriga idrotter agerar och likt fotbollsallsvenskans olika åtgärder kan vi till exempel snabbt anpassa våra arenor för att kunna ta emot vår ordinarie publik på ett tryggt och säkert sätt, avslutar Mikael Holmstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!