Smektala och Chugunov i avgörande roller

Efter en mindre bra inledning så avslutade Bartosz Smektala på ett övertygande sätt när Västervik Speedway vann derbyt mot Dackarna med 48–42.

Morgan Andersson gratulerar Bartosz Smektala sedan han säkrat segern i det 14:e heatet.

Morgan Andersson gratulerar Bartosz Smektala sedan han säkrat segern i det 14:e heatet.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-06-01 06:00

Inledningen på derbyt i Målilla fick inte den start som Smektala som hade hoppats på i och med att han bara tog en poäng på sina två inledande heat.

Efter några mindre justeringar blev det bättre fart på Smektala som avslutade med åtta poäng på sina tre sista heat. 

– Jag är glad för vinsten med tanke på att starten av tävlingen inte var bra för mig. Det blev bättre efterhand och jag fick avsluta med en viktig heatseger, säger Bartosz Smektala.

Gjorde du några förändringar efter de två första heaten?

– Det var samma cykel, men vi gjorde några förändringar i motorn och det blev lyckat, svarar Bartosz.

Inför det 14:e heatet ledde Västervik med 42–36 och därmed skulle en trepoängaren räcka för att säkra segern.

Bartosz startade från bana två och efter en riktigt bra start kunde han vinna heatet. Därmed hade han säkrat derbysegern för Västervik.

– Bana ett var bättre hela kvällen, men jag fick till en bra start och jag kunde hålla undan för Jacob Thorssell. Jag visste om att en heatseger skulle innebära att vi vann matchen och det är jag glad för, säger Bartosz Smektala.

På sina två senaste matcher i Västerviksvästen har Gleb Chugunov bara tappat tre poäng till motståndare. 15 poäng mot Masarna följdes upp med 11+1 mot Dackarna.

Efter en nolla i sitt förta heat så var Chugunov omutlig resten av tävlingen eftersom han inte tappade någon poäng till någon motståndare. Han vann tre av fyra heat.

– Min cyklar är så snabba och det är så viktigt. Andra saken är att jag trivs så bra i Sverige och jag gillar Sverige. Jag kanske flyttar hit efter min karriär, säger Gleb Chugunov.

Efter nollan i sitt första heat så hittade Gleb rätt med inställningarna och då hade motståndarna inget att sätta emot.

En av tävlingens bästa heat var det tolfte där Gleb körde upp sig från fjärde plats till en andra plats samtidigt som Smektala vann heatet så innebar det 5–1 till Västervik som därmed kopplade rejält om matchen eftersom ledning utökades till sex poäng medtvå heat kvar.

– Jag gillar sådana heat. Förra gången hade jag bra starter, så det var skönt för mig att kunna att visa jag kan köra bra på banan även om inte starten är den bästa, säger Gleb Chugunov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!