En enastående kväll för Dackarna

Dackarna har knutit näven rejält. Kvällens utklassning mot Eskilstuna Smederna var deras tredje raka seger. "Nu har vi vänt på mörkret", säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna, efter 55–35-vinsten.

Peter Karlsson var minst sagt nöjd med Oliver Berntzons (till höger) körning ikväll.

Peter Karlsson var minst sagt nöjd med Oliver Berntzons (till höger) körning ikväll.

Foto: Michael Nordin

Speedway2019-06-27 21:39

Ja, jösses vilken kväll för alla Dacke-supportrar. Tredje raka segern, bonuspoängen inskaffad, och Oliver Berntzon tog maximalt med poäng för första gången. En skön afton helt enkelt för lagledaren Peter Karlsson, efter storsegern borta mot Eskilstuna Smederna med 55–35:

– Det är så härligt. Nu har vi vänt på mörkret och allt ser ju betydligt ljusare ut. Det finns mycket positivt att ta med sig från den här kvällen.

Oliver Berntzon körde in fyra raka heatsegrar, och i det sista nomineringsheatet hamnade han strax bakom kollegan Patryk Dudek. 14+1 och maximalt antal poäng för Berntzon som verkligen steppat upp.

– Det är helt fantastiskt. Oliver tar maximalt med poäng för första gången och bjuder på en helt suverän körning, säger Peter Karlsson som hyllar hela laget för en strålande insats igen:

– Jag menar se ikväll. Vi har Maciej Janowski med hans insats, PiotrPawlicki och Dudek är på gång igen också och börjar hitta tillbaka. Laget trivs hur bra som helst. Men Jacob Thorssell var inte nöjd exempelvis, och KacperGomolski kan mer han också. Samtidigt är det svårt att ha sju förare som ska köra klockrent. Nu har vi tre-fyra stycken som kör suveränt och det räcker. Det är bara att lyfta på hatten från min sida.

Som Peter Karlsson nämnde tidigare i artikeln ser allt betydligt ljusare ut för Dackarna. I och med den här segern, och bonuspoängen som de fick med sig, klättrar Målilla-laget nu upp på en tredjeplats i tabellen. Trots det blir det ett lugnt firande för "PK" ikväll:

– Nu blir det kaffe, sen upp tidigt imorgon och jobba.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!