Ex-Dackens galna segervrål

Under flera år kamperade han ihop med Mikael Karlsson som lagledare för Dackarna. Ikväll fick han skrika ut glädjen i sin Smedjacka – mot sin gamla klubb. - Klart att det känns speciellt, jublar Jerker Eriksson.

Jerker Eriksson, tidigare lagledare i Dackarna - numer i Smederna, skriker ut sin glädje när det står klart att hans lag slagit ut favoriten från Målilla i SM-kvartsfinalen.

Jerker Eriksson, tidigare lagledare i Dackarna - numer i Smederna, skriker ut sin glädje när det står klart att hans lag slagit ut favoriten från Målilla i SM-kvartsfinalen.

Foto: Micael Rundberg

Speedway2017-09-05 20:12

Undertecknad lägger sig platt. Tar på sig dumstruten, ställer sig i skamvrån och stannar där länge. För förhandstipset 54-36 till Dackarna visade sig vara så uselt som det nästan bara kunde vara.
- Där hade du lite fel, flinar Smedernas lagledare Jerker Eriksson när han banar sig väg genom skaran av fans som vill hylla och fira.
Hans på förhand nederlagstippade lag, Smederna, har just slagit ut Dackarna i SM-kvartsfinalen och lyckan går inte att ta miste på.

- Så grymt jäkla skönt. Jag är stolt över grabbarna, de viker inte ner sig en millimeter utan krigar hela vägen in. Kolla Zagar till exempel (15 poäng), han vinner matchen åt oss,säger Jerker Eriksson.
- I det här vädret (duggregn under hela matchen) blir det chansartat och små marginaler. Allt avgörs från grinden och det visade sig att det gällde att vara lite cool – det går inte att bara ösa på. Visst hade det varit roligare om det hade avgjorts på en fair bana.

För den tidigare Dacke-lagledaren var det en speciell match. Och framför allt en speciell seger.
- Jo, det kan jag väl inte neka till. Samtidigt har jag ju mycket känslor för Dackarna. Om det är något lag, förutom vårt eget, som jag önskar all lycka och framgång så är det dem, säger Jerker Eriksson.
Motståndare i semifinalen för laget från Eskilstuna blir Masarna.
Vad tror du om det?
- Jag tror att vi vinner, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!