Expertens tips – så går det i kvällens GP-tävling i Målilla

Tre Dackeförare är topp fyra i GP-serien inför kvällens fest i Målilla. Enligt speedwayälskaren Magnus Sandberg vinner en hemmaförare – Patryk Dudek vinner, säger han.

Foto:

Speedway2017-08-12 11:00

Elva Grand Prix-tävlingar med VM-status har Målilla MK och Dackarna arrangerat sedan 2005. 

Speedwayälskaren Magnus Sandberg, som har följt Dackarna från läktaren i vått och torrt i många år, lägger ett stort favoritskap på de tre förarna från Dackarna. 

– Hemmaförarna ligger ju i toppen av GP-serien och har kört bra. De får bära favoritskapet. Sedan har Doyle (Jason) kört i Dackarna i hittar runt bra på den banan, säger Magnus Sandberg. 

Vad säger du om deras insats så här långt?
– I GP-serien har de kört fantastiskt bra. Jag trodde inte att det skulle gå så bra som det har gjort för Fredrik Lindgren. Sedan har Patryk Dudek verkligen levererat på en hög nivå, det är ändå hans första år som GP-förare. Många var tveksamma om Janowski skulle få ett permanent wildcard men han har visat att de gav det till rätt förare.

Vem vinner kvällens tävling då?
– Janowski. Nej, stryk det. Han kan inte vinna tre GP-tävlingar i rad. Jag säger Dudek. Han har kört i Dackarna i flera år och kan banan, det vore perfekt om han vann, säger han och utvecklar varför:

– Han är startsnabb och när han väl kommer i väg så kör man sällan om honom. Han är duktig på att hålla sin ledning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!