Dackarna slår ur underläge: "Urstarkt lag"

Ett minst sagt formstarkt Dackarna åker till Gislaved för att ta sig an favorittippade Lejonen. Matchen var tänkt att köras på tisdagen, men kommer istället avgöras först på onsdag.

Mikael Teurnbergs Dackarna slår ur underläge i semifinalen mot Lejonen med stjärnföraren Bartosz Zmarzlik i spetsen.

Mikael Teurnbergs Dackarna slår ur underläge i semifinalen mot Lejonen med stjärnföraren Bartosz Zmarzlik i spetsen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-12 17:00

Det är bråda dagar för Mikael Teurnberg. När sporten når honom på måndagen är han i full gång med förberedelserna inför lördagens GP-tävling på Skrotfrag Arena i Målilla. Innan dess ska han dessutom försöka leda Dackarnas lag till ett bra resultat i bortamatchen mot Lejonen.

– Det blir full fart stora delar av dygnet varje dag den här veckan, konstaterar han och tar ett djupt andetag.

Att den första semifinalen avgörs i Gislaved hänger också ihop med att det ska köras GP i Målilla på lördag.

– När datumet för GP-tävlingen blev fastställt kom klubbarna i Bauhausligan överens om att i fall Dackarna gick till semifinal skulle den första matchen köras på bortaplan för oss. Vi behöver jobba med banan den här veckan i Målilla och det hade inte funkat att köra så tätt inpå. Nu blir det en utmaning att ställa i ordning arenan inför returmötet nästa vecka istället, men det har vi fixat förr och ska lösa det igen.

För Dackarnas del har en motig säsong under våren och sommaren utvecklats till en smärre succé den senaste tiden. 

– Det har ordnat upp sig ganska bra på sistone. Vi var bättre än poängen visade i våras också, men hade mycket stolpe ut. Nu har vi hittat en formation som funkar på banan och det har satt sig väldigt bra. I den form vi visade mot Indianerna går ingen säker, säger Teurnberg som samtidigt har stor respekt för Lejonen.

– De var guldfavoriter på förhand och har ett lag med många toppar som de kan formera på olika vis. Vi slår ur rejält underläge.

I våras föll Dackarna med 44–46 hemma och senaste mötet i Gislaved vann Lejonen med 55–35.

– Senast i Gislaved körde vi utan Janowski och Jakobsen så det blir en helt annan match nu. Det gäller att få till ett gångbart resultat så att vi kan avgöra på hemmaplan.

Slutspel och höstväder betyder risk för inställda matcher.

– Prognosen för tisdag ser inget vidare ut så det finns en risk att matchen får skjutas fram.

På måndagskvällen kom också beskedet att matchen flyttats från tisdag till onsdag. 

"På grund av dålig väderprognos med risk för mycket regn flyttas den första semifinalmatchen mellan Lejonen och Dackarna framåt en dag i tiden", skriver Dackarna på sociala medier.

Lejonen: 1. Dominik Kubera, 2. Jarek Hampel, 3. Bartosz Zmarzlik, 4. Jakub Miskowiak, 5. Oliver Berntzon, 6. Mathias Thörnblom, 7. Casper Henriksson.

Dackarna: 1. Maciej Janowski, 2. Frederik Jakobsen, 3. Rasmus Jensen, 4. Nicolai Klindt, 5. Brady Kurtz, 6. Ludvig Lindgren, 7. Jacob Thorssell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!