Extra krydda till finalen i Målilla – GP-plats i potten

Den 13 juli körs SM-finalen i speedway i Målilla. Då får en förare chansen att kvalificera sig som wildcard till Grand Prix-tävlingen i Målilla en månad senare.

Fredrik Lindgren kommer att köra SM-finalen i Målilla.

Fredrik Lindgren kommer att köra SM-finalen i Målilla.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Speedway2021-06-29 13:15

Den individuella SM-finalen i speedway körs på Skrotfrag Arena i Målilla. Under tisdagen presenterades en nyhet till den kommande tävlingen. Det är inte bara en mästare som ska koras, utan nu får förarna även tävla om en plats till Målillas Grand Prix, som körs den 14 augusti.

– Det är extra roligt att vi kan ha det i potten och det blir en extra krydda för både förare och publik, säger Dackarnas Mikael Teurnberg.

Åtta förare är direktkvalificerade till SM-finalen. Det är den regerande mästaren Jacob Thorssell (Dackarna), Pontus Aspgren (Smederna), Oliver Berntzon (Lejonen), Kim Nilsson (Rospiggarna), Viktor Palovaara (Vetlanda), Linus Eklöf (Lejonen), Peter Ljung (Vetlanda) och GP-stjärnan Fredrik Lindgren (Vikingarna). 

Fredrik Lindgren, som precis som förra året inte kör för någon klubb i Sverige i år, kommer alltså tillbaka till Sverige. 

Wildcardet till GP-tävlingen går till vinnaren av SM-finalen. Fredrik Lindgren och Oliver Berntzon är redan klara som GP-förare och om någon av dem skulle vinna SM går platsen istället till den förare som placerar sig högst.

Så här säger Mikael Karlsson, Grenchef för Track Racing på Svemo, om nyheten:

– Det är ett bra sätt att höja statusen ytterligare på SM-finalen. Samtidigt försäkrar vi oss om att ha tre svenska förare med när GP-deltävlingen avgörs i Målilla i augusti. Det är viktigt för oss att skapa ett stort intresse för våra nationella och internationella tävlingar i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!