Andersson om att få möta Dackarna i semin: "Ingen överraskning"

På tisdagskvällen tog sig Dackarna och Indianerna vidare från kvartsfinalerna i speedwayens slutspel. Seriesegrande Lejonen valde Indianerna i sin semi, vilket innebär att Västervik får möta Dackarna.

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson tror på en tuff semifinal, men hoppas få revansch på Dackarna efter finalförlusten mot dem förra året.

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson tror på en tuff semifinal, men hoppas få revansch på Dackarna efter finalförlusten mot dem förra året.

Foto: Jonas Svensson

Speedway2024-08-28 12:08

Lagledaren Morgan Andersson har tidigare aviserat att han ser Dackarna som favoriter i SM-slutspelet.

– Om man tittar gubbe mot gubbe är Dackarna favoriter. Ryan Douglas är ett av de största utropstecknen i världen i år. När Dackarna kör honom istället för Filip Hjelmland på reserven ser de ruskigt bra ut. Nu har de dessutom värvat Tomas H Jonasson som petar undan Avon van Dyck och Noel Wahlquist, så Dackarna har förändrat en del i laget, sa Andersson till VT inför kvartsfinalerna.

På onsdagen står han fast vid det.

– Ja, vi slår ur underläge om man tittar gubbe mot gubbe när de kör med det där laget. Men får vi till det bra ska vi kunna vinna båda matcherna, men det blir tufft. Douglas blir en svår nöt att knäcka.

undefined
Dackarnas Ryan Douglas kör på reservplats och blir en svår nöt att knäcka, enligt Morgan Andersson.

Vad säger du om att det blev Dackarna i semin?

– Ingen överraskning för oss. Det blir en tuff men rolig utmaning. De har ett bra lag, definitivt, men vi har revansch att utkräva från förra året och ska göra det bästa av det. Det är bara att ta tjuren vid hornen och vara med och leka, säger Morgan Andersson vars lag inte har kört på ett tag eftersom man stod över kvartsfinalerna.

undefined
Tai Woffinden är fortfarande skadad, i övrigt är samtliga förare i Västerviks trupp skadefria för tillfället.

Hur ser det ut i truppen?

– Bra. Alla är skadefria förutom Tai Woffinden. Det är ett tufft schema nu med GP nästan varje helg och slutspel även i de andra ligorna. Får man en skada på fel gubbe är det hopplöst så det är bara att hålla tummarna att alla får hålla sig skadefria.

Västervik inleder semifinalerna mot Dackarna på hemmaplan på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!