Fem Dackeförare i lag-VM – stjärnan tillbaka efter skadan

Den här veckan är det uppehåll i Bauhausligan på grund av att Speedway of Nations avgörs i Manchester. Dackarna har fem förare med där och det ser bland annat ut att bli comeback för Andzejs Lebedevs som är uttagen i Lettlands lag.

Andzejs Lebedevs är uttagen i lag-VM för Lettland och är på god väg tillbaka från sin skada.

Andzejs Lebedevs är uttagen i lag-VM för Lettland och är på god väg tillbaka från sin skada.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-08 14:30

15 lag är med och gör upp om sex platser i lördagens final. Arrangörslandet Storbritannien är direktkvalificerade dit. Sverige går in i semifinal på tisdagen och har tagit ut Fredrik Lindgren, Jakob Thorssell och Oliver Berntzon i laget.

De ställs där mot Polen, Finland, Frankrike, Tysklad, Italien och Ukraina. I onsdagens semifinal kör de regerande mästarna Australien mot Danmark, Tjeckien, Lettland, USA, Slovenien och Norge. De två bästa lagen från varje semifinal går vidare direkt och de tredje- och fjärdeplacerade nationerna gör upp om den sista finalplatsen i ett race off.

Dackarna har fem förare till start under veckan. Daniel Bewley kör för England, Rasmus Jensson, Danmark, Brady Kurtz, Australien, David Bellego, Frankrike och Andzejs Lebedevs för Lettland.

– Andzejs ådrog sig tre brutna revben, skador på ena lungan samt spricka i skulderbladet. Han har kört hård rehabilitering på ett Idrottscentrum i Polen efter han blev utskriven från sjukhuset allt för att påskynda läkningen. Jag pratade med Andzejs i slutet av förra veckan och han har provat att träna för första gången sedan kraschen. Han är inte helt återställd men vi hoppas att han är tillbaka den 16 juli när serien startar igen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!