Fem punkter med Teurnberg efter Indianmötet: "Blev för tufft"

Patryk Dudek i högform, ingen Daniel Bewley, succédebut av Ryan Douglas – och skral utdelning i Riders-heaten. Det var några punkter från mötet mellan Indianerna och Dackarna i koncentrerat. Här är Mikael Teurnbergs intryck från matchen.

Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, räknade med att Dackarna skulle få en tuff match borta mot Indianerna.

Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, räknade med att Dackarna skulle få en tuff match borta mot Indianerna.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-05-14 22:12

Pisk med 50–40. 

Trots det var det inte en alltför nedslagen Mikael Teurnberg vi träffade på Kumla Motorstadion en stund efter matchens slut. Indianerna blev en alltför svår nöt att knäcka på bortaplan, även den här gången. 

Vad säger du om dem?

– Vi visste att de har ett starkt lag och de vann ju också premiären mot Smederna. De körde bra i kväll (tisdag). Det är inget snack om den saken.

Och Patryk Dudek...?

– Han är en världsförare och det visade han mot oss. Han hittar runt bra på den här banan. 

Jo. Minst sagt. Den tidigare Dackeprofilen var skoningslös den här aftonen. Han tog full pott. 15 poäng på fem heat och var matchens verklige gigant. 

undefined
Patryk Dudek visade enorm klass i mötet med sin gamla klubb Dackarna.

Som ni säkert vet gjorde australiensaren Ryan Douglas debut i Dackevästen – och på svensk mark. Hans poängfacit: nio pinnar. Lägg därtill en stabil och säker körning som lovar gott inför framtiden. 

Vad är dina tankar om Douglas debut?

– Otroligt bra och fantastisk körning. Det är inte lätt att komma in och debutera i Bauhausligan och göra det så jäkla bra. Jag vet inte om jag kan komma på någon annan förare som tagit nio poäng i sin debut i Sverige? Sen blev jag faktiskt lite orolig när han kraschade. Man vet aldrig vad som kan hända. Nu kunde han som tur var köra vidare.

Utöver Ryan Douglas var det ingen förare som direkt stack ut. Filip Hjelmland förtjänar visserligen bra betyg och imponerade stundtals. Övriga kom inte riktigt upp i nivå. Tuffast hade Noel Wahlqvist, som till skillnad mot premiärmatchen inte alls fick till det. 

– Nej, han hade det svårt och det var en liten besvikelse att det inte gick bättre med tanke på premiärmatchen förra veckan, säger Teurnberg. 

I Daniel Bewley frånvaro tvingades Dackarna köra Riders Replacement. I dem blev det skral utdelning. 

 Vad säger du om Riders-heaten?

– Nej, det blev inte alls som vi hoppats. Vi tog bara fyra poäng på de heaten. Vi visste att det skulle bli tufft och ja...vi hade inget val. 

Hur är status på Bewley?

– Vi vet inte exakt. Han kämpar med skadan han ådrog sig för en tid sedan. Han är på behandling i Polen, men har ont. Nu väntar nytt GP i helgen. Vi får se hur det är med honom då. Vi hoppas förstås att han köra där och även borta mot Rospiggarna nästa vecka, men det återstår att se.

Indianerna-Dackarna 50-40

Dackarna: Andjezs Lebedevs 10, Ryan Douglas 9, Rasmus Jensen 7, Timo Lahti 7, Filip Hjelmland 5, Noel Wahlqvist 2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!