Lindgren fick kliva upp på prispallen

Marginalerna var på Fredrik Lindgrens sida när han fick kliva upp på prispallen vid lördagens GP-tävling i Warszawa.

Fredrik Lindgren fick klivia upp på prispallen i GP-tävlingen i Warszawa.

Fredrik Lindgren fick klivia upp på prispallen i GP-tävlingen i Warszawa.

Foto: fimspeedway.com

Speedway2022-05-15 14:45

Efter att ha missat semifinalen i GP-premiären var det en revanschsugen Fredrik Lindgren. Även om Fredrik tog sig vidare till semifinal sedan han kört in åtta poäng i grundtävlingen gick det inte smärtfritt eftersom han drabbades av ett kedjebrott samt att han gick omkull av egen kraft i sista heat.

I semifinalen låg Fredrik på tredje plats när polske Bartosz Zmarzlik gjorde ett misstag som innebar att Fredrik kunde passera och därmed var finalplatsen säkrad.

I finalen slutade Fredrik på tredje plats bakom vinnaren Max Fricke, Australien, och tvåa blev Leon Madsen, Danmark.

– Jag behövde verkligen ett anständigt resultat i Warszawa för att studsa tillbaka och för att klättra i totalställningen. Jag är riktigt nöjd med tredjeplatsen. Det var en riktigt tuff tävling för mig. Jag hade verkligen otur – jag knäckte en kedja och kraschade i ett heat. Jag kämpade i varje heat för varje poäng och jag hade lite tur i semifinalen om jag ska vara ärlig. Jag var i finalen för att komma på pallen, och det är så det är ibland, säger Fredrik Lindgren till fimspeedway.com

Även Dackarnas bidrag i GP-serien, Maciej Janowski tog sig till semifinal, men där tog det stopp. Totalt körde polacken in elva poäng.

GP-serien leds av Bartosz Zmarzlik efter två deltävlingar på 32 poäng. Leon Madsen och Mikkel Michelsen följer på 30 poäng. Maciej Janowski är fyra på 29. Fredrik Lindgren är på femte plats med 24.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!