Flera förare stoppas från seriefinalen

Det är uppdukat till seriefinal när Västervik Speedway tar emot Smederna, men båda klubbarna har blivit brandskattade på förare.

Lagledaren Morgan Andersson får klara sig utan flera av sina bästa förare när Smederna väntar.

Lagledaren Morgan Andersson får klara sig utan flera av sina bästa förare när Smederna väntar.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-06-29 19:26

Serietvåan Västervik med sina 14 poäng får besök av fullpoängarna Smederna sina 16 poäng efter sju omgångar på torsdagskvällen på Hejla Arena.

Ingen av klubbarna har dock möjlighet att ställa upp med starkast möjliga lag då flera förare stoppas av sina polska klubbar.

I Västervik är det Gleb Chugunov och Bartosz Smekala som stoppas av sina polska klubbar. I Smederna kommer inte Kacper Woryna och Daniel Bewley till start av samma orsak. Anledningen till att de stoppas är att lagen har matcher i Ekstra Liga på fredag.

– Det är det enda positiva vi ser i det här beslutet att drabbar båda lagen lika mycket, men det är inget vi kan påverka och då lägger vi ingen energi på det, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

undefined
Laguppställningarna mellan Västervik och Smederna.

Båda lagen saknar också svenska stjärnor. Fredrik Lindgren har tagit en paus från tävlande medan Smedernas Pontus Aspgren saknas på grund av återkommande huvudvärk. Västervik väljer att köra riders replacement för Chugunov medan Smederna väljer att köra riders för Aspgren.

– Det känns jättetrist så klart och det tar lite udden av seriefinalen. Hade varit kul om båda lagen haft sina bästa förare på plats, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till ekuriren.se

När trion Chugunov, Smektala och Lindgren inte kan vara med innebär det andra förare som inte fått lika många chanser hittills i år får chansen att visa upp i Västerviksvästen

– Eftersom vi har vissa förare som inte kan vara med så är det kanonläge för förarna som knackar på dörren att visa upp sig och att de håller för att ta en plats i startsjuan, säger Morgan.

Vad kommer krävas för att ni ska spräcka Smedernas segersvit?

– Det gäller att vi håller vi den nivån som har gjort hittills på hemmaplan. Alla våra förare har kört på banan i år. Smederna har två förare som aldrig tidigare har varit här. Det kommer att bli en påfrestning på förarna eftersom vi kommer att köra riders, men det finns inte flera förare i truppen.

Hur ser du på formen på dina förare halvvägs i säsongen?

– Jag tycker att vi kommer att komma mer och mer. Det är några stycken som vi behöver ha upp lite grand. Det ska avgöras i höst och det är då som vi ska vara som bäst, men det finns mer att ta av på vissa håll. Det är ett måste om vi ska kunna gå hela vägen och störa Smederna samt Lejonen, svarar Morgan, som hoppas på ett stort från hemmafansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!