Förändringar i Västervik Speedways trupp

Västervik Speedway tvingas göra en förändring i sin trupp.

Bartosz Smektal till vänster skrivs ut ur Västerviks trupp och inkommer Jack Holder, till höger, i stället.

Bartosz Smektal till vänster skrivs ut ur Västerviks trupp och inkommer Jack Holder, till höger, i stället.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-08-31 16:17

Polacken Bartosz Smektala skrevs ut ur truppen och det innebär att australiensaren Jack Holder skrivs in.

– Anledningen till att vi göra detta är att Smektalas polska klubb Leszno inte ger Bartosz något starttillstånd som innebär att han får köra i Sverige. I Polen räcker det inte bara med att förbundet ger okej, så det blir ingen Bartosz den här säsongen, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

– Vi hoppas kunna använda oss av Jack Holder inom en snar framtid.

Det var tanken att danske Anders Thomsen skulle ha gjort sin första tävling för Västervik i hemmamatchen mot Masarna, men så blir det inte.

– I lördags tog polska Ekstraliga beslutet att flytta söndagens omgång till på onsdag eftersom det var risk för regn. Polackerna tar ingen hänsyn till att vi har matcher i Sverige. Detta innebar att Thomsen tvingades lämna återbud, säger Morgan.

Jason Doyle är uppsatt i laguppställningen, men på måndagseftermiddagen var det mycket osäkert om Doyle kommer till matchen.

– Han känner sig hängig och han har match i Polen på måndagskvällen. Det är mycket tveksamt om han kommer.

Om inte Jason kommer till start kommer Västervik att köra riders replacement för honom.

– Med Jason har vi en klar vinstchans, utan honom blir det väldigt tufft. Då måste varje förare upp på årsbästa samtidigt som vi får stopp på Antonio Lindbäck och Kim Nilsson. De är två förare som har gått som tåget och är toppförare i elitserien, säger Morgan Andersson.

Lagen, Västervik: 1) Sam Masters, 2) Linus Sundström, 3) Mads Hasen 4) Jason Doyle, 5) Mikkel Bech Jensen, 6) Anton Karlsson, 7) John Lindman.

Masarna: 1) Antonio Lindbäck, 2) Philip Hellström-Bängs, 3) Patrick Hansen, 4) Dimitri Bergé, 5) Kim Nilsson, 6) Alexander Liljeqvist.

Sporten direktrapporterar från matchen med start kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!