Förbundskaptenen kliver av efter tio år: "Dags för en ny röst"

Västervik Speedways lagledare och sportchef Morgan Andersson har varit förbundskapten för det svenska speedwaylandslaget länge. Nu kliver han av. "Det är dags för en ny röst", säger han till VT-sporten.

Morgan Andersson (vänster) lämnar uppdraget som förbundskapten.

Morgan Andersson (vänster) lämnar uppdraget som förbundskapten.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2024-09-27 10:19

Västervik Speedways tränarduo Morgan Andersson och Christian Carlsson avslutar uppdraget som landslagstränare. Istället tar Linus Sundström över som huvudansvarig förbundskapten för både seniorer och juniorer från 2025.

– Jag hade redan deklarerat att det här var mitt sista år så beslutet är ömsesidigt. Jag är färdig. Tio år är ganska mycket på en sån här position och det behövs en ny röst nu, säger Andersson och fortsätter:

– Jag och Micke (Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo) försökte få med Linus redan förra säsongen och tanken var att han skulle följa med till Manchester nu senast för att jag skulle slussa in honom ordentligt, men då hade han förhinder. Det här kommer att bli perfekt. Linus har kört på högsta nivå och vet vad det handlar om.

Under Morgans och Christians ledning blev det ett guld, ett silver och tre brons i lag-VM/Speedway of Nations, samt ett silver i World Games 2017.

undefined
Linus Sundström körde säsongen 2020 i Västervik.

Linus Sundström körde för Västervik 2020 men fick avsluta tidigt efter att ha åkt på sin andra svåra krasch under karriären. Han har varit assisterande förbundskapten för juniorerna och ansvarat för utvecklingsprojektet Swedish Speedway Academy.

"Tack vare Linus engagemang i både landslagen och SSA knyter vi ihop säcken från ungdom upp till seniorerna. Ända sedan Linus valde att lägga släpskon på hyllan 2021 har jag försökt engagera honom så mycket som möjligt i speedwayen för att sprida hans seriösa och proffsiga inställning. Han är dessutom inte bunden till någon klubb och det är positivt", säger Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!