Fördel Dackarna efter match ett

Dackarna tog hem första semifinalen mot Västervik och har fördelen inför nästa veckas returmatch. Västervik ryckte dock upp sig efter pausen och underläget efter första matchen är bara två poäng. Dackarna vann med 46–44.

Foto: Ilkka Ranta

speedway2019-09-03 20:52

Och i sanningens namn var det under långa stunder ganska ojämnt. Dackarna kopplade ett tidigt grepp genom tre raka 4-2:or i heat 2, 3 och 4 - och det greppet släppte man sedan aldrig. Västervik försökte så gott man kunde men ett synkroniserat och väloljat Dackarna bjöd inte på många spår för Västerviksförarna att hitta förbi på.

I det sjunde heatet knappade Västervik in en del och då var avståndet upp till Dackarna nere på sex poäng – men vittringen blev aldrig mer än just det. Strax innan pausen, i heat 9 och 10, stod Dackarna för vad som visade sig bli ett segerryck. Två fem-ettor på raken och med fem heat kvar var Västervik riktigt illa ute i den här hemmamatchen. För Anton Karlsson, som ju kraschade ordentligt när Västervik kvartsfinalsbesegrade Indianerna så sent som i torsdags, blev det en dyster kväll. Han försökte i två heat men fick stopp på samma ställe i båda och återkom sedan inte till tävlingen utan verkade behandla smärtor i depån.

Inför nomineringsheaten såg Västervik till att göra match av det genom två fem-ettor, som båda involverade Peter Ljung. Ena gången med Jack Holder, andra med Bartosz Smektala. Fin körning bäddade för en rafflande avslutning på matchen. I det 14:e blev det 3–3 sedan Jack Holder åter vunnit men Peter Kildemand blivit sist. Och så i det 15:e så klev firma Ljung/Smektala fram igen och med en ny fem-etta minskade de Dackarnas ledning till två poäng och semifinalen lever i allra högsta grad efter match ett.

Västervik–Dackarna 44–46

Poäng, Västervik: Jack Holder 14+2, Peter Ljung 12+3, Bartosz Smektala 10, Krysztof Buczkowski 4, Peter Kildemand 2, Rune Holta 2, Anton Karlsson 0.

Poäng, Dackarna: Piotr Pawlicki 8, Maciej Janowski 8+2, Patryk Dudek 7, Kacper Gomolski 7, Jacob Thorssell 7+1, Oliver Berntzon 5, Joel Kling 4+1

Publik: 2896

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!