Förre Västerviksikonen hjälper äldre

De flesta idrotter lever i limbo för tillfället på grund av Coronaviruset. En sport vars säsong varken är inställd eller framskjuten ännu är svensk speedway. Men läget är mycket oklart.

Peter Ljung har kört för Västervik Speedway i många år, men till kommande säsong representerar han Vetlanda.

Peter Ljung har kört för Västervik Speedway i många år, men till kommande säsong representerar han Vetlanda.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-03-18 11:17

– Man klättrar lite på väggarna nu när det börjar bli vår och vi inte drar igång som vanligt. Vårt träningsläger med landslaget i Polen blev ju inställt. Vi vet ingenting än så länge utan försöker göra det bästa av situationen och träna och förbereda oss, men det känns konstigt, berättar Västervik Speedways förre lagkapten Peter Ljung som kommande säsong kör för Vetlanda.

På tisdagen gick han ut på sin Facebooksida och erbjöd äldre och andra människor som räknas in i riskgrupper angående Coronaviruset att hjälpa till att handla och leverera matvaror och annat. Han passade även på att uppmana fler att hjälpa till.

– Det var egentligen inget djupare än att erbjuda folk en hjälpande hand. Speedwayen står ganska still och vi åker ju ingenstans. Samtidigt finns det många äldre som sitter ensamma hemma och om vi alla bidrar blir det enkelt att hjälpa många i den här situationen, exempelvis med att hämta medicin, eller handla mat.

Har du fått någon respons?

– Ja, det är jättemånga som har erbjudit sig att hjälpa till, så det är kul. Däremot är det ingen som har sökt hjälp ännu, men jag tänker att de som behöver den här hjälpen kanske inte är ute på sociala medier och tittar heller. För att nå de äldre är det nog bra att det står i tidningen.

Först och främst är det människor i Vetlandaområdet som Peter Ljung erbjuder sin hjälp till eftersom han är bosatt där. Men han hoppas att hjälpen sprider sig till fler områden.

Karta: Vetlanda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!