Förundersökning mot Västervik Speedway har genomförts

Nu ligger det på åklagarens bord att bestämma om det ska väckas åtal eller inte. "Jag har inte hört något", säger Seimour Östervall.

Västervik Speedway hade fler än 50 gäster i restaurangen i hemmapremiären och blev anmält av Polisen för detta. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Västervik Speedway hade fler än 50 gäster i restaurangen i hemmapremiären och blev anmält av Polisen för detta. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Speedway2021-03-08 14:45

När Västervik Speedway hade hemmapremiär på Hejla arena den 13 augusti hade man fler än 50 gäster på plats i restaurangen.

Viktor Haglind, kommunpolis i Västervik, menade att det fanns en gränsdragningsproblematik gällande om klubben hade tillstånd för restaurangverksamhet eller för offentlig tillställning. Om tillståndet gällde offentlig tillställning var det 50 gäster som gällde enligt de rådande restriktioner som var då. 

– Vi tror att tillståndet gäller offentlig tillställning. Därför upprättade vi anmälan, sa Haglind till VT då.

Om polisen skulle ha rätt kan klubben dömas för brott mot ordningslagen. Haglind säger att straffet oftast blir böter. 

 – Den 17 februari genomfördes en förundersökning. Sen dess har jag inte hört något, säger Västervik Speedways ordförande Seimour Östervall på måndagen.

undefined
Västervik Speedways ordförande Seimour Östervall väntar på besked.

När Sporten talar med polisen säger man följande:

– Vi redovisade förundersökningen till åklagaren förra veckan så det ligger på deras bord nu. De får ta ställning till om det ska väckas åtal eller inte, säger Ulf Gollungberg.

Hur lång tid tar det?

– Det vet man inte. Ibland går det snabbt och ibland kan det ta lite tid.

Dackarna polisanmäldes för samma sak förra säsongen. Målillaklubben misstänktes för brott efter en match på Skrotfrag Arena där man släppte in cirka 250 personer på restaurangen och VIP-avdelningen. 

För några dagar sen lades förundersökningen ner. Förbudet gällde inte restaurangverksamheter, vilket låg till grund för att Dackarna friades.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!