Västervik underdogs i premiären

Logistiska frågetecken gör att Morgan Andersson inte riktigt har kunnat omfamna det faktum att det Västervik Speedway han är lagledare för på tisdagen kör efterlängtad premiär i Bauhaus-ligan.

Artem Laguta är den toppförare som måste leverera om Västervik ska kunna skrälla mot Dackarna i premiären.

Artem Laguta är den toppförare som måste leverera om Västervik ska kunna skrälla mot Dackarna i premiären.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-06-01 12:30

– Nja, det vet jag inte. Det har varit och är fortfarande väldigt hektiskt, lyder det första svaret på frågan "är du laddad för premiären?".

Anledningarna till att han inte helt kan slappna av och ta sig an matchen är logistiska.

– Vi håller på att försöka få hit allt folk. Vadim Tarasenko kraschade i Polen igår (söndag) men han har gett klartecken. Jaimon Lidsey fick sin match i Polen inställd så de ska köra ikväll (måndag) i Lublin istället. Och kollar du upp var Lublin ligger så förstår du att det kan bli jobbigt.

Lublin ligger i sydöstra Polen, långt ut mot den ukrainska gränsen, visar det sig.

– Det blir full gas hela natten, 18 timmar. Inget får gå fel för honom. Det är inte det mest optimala, såklart. Vi hade gjort en plan som vi trodde på. Nu blev det ändring men Dackarna har Jason Doyle och Rasmus Jensen igång i Polen ikväll (måndag) också. Vi får hoppas att båda lagen får ihop de förarna de kallat.

När allt detta är sagt så är det ändå så att klockan 19 på tisdagskvällen åker tejpen upp för första gången i Bauhaus-ligan den här säsongen.

– Ja, premiär är alltid premiär och det ska bli speciellt. Särskilt med fansen tillbaka, erkänner Andersson.

Tisdagen är den förste juni och också det första datumet då publik åter tillåts på arenorna. Och för Västervik väntar seriens tuffaste match direkt.

– Det vill jag nog säga att det är, när de mönstrar det här laget är de seriens bästa, säger Andersson.

Vad krävs för en skräll?

– Då måste allt stämma. Vi måste ha en toppinsats av våra fyra utländska förare och att Noel (Wahlqvist) och Anton (Karlsson), i första hand, som har schemalagda heat, får fatt på Bogdanovic. Alla måste bidra men Noel har ingen press på sig i den bemärkelsen, även om han går in som nummer två. Artem Laguta måste ha en bra dag, en dag där han är grym från tejpen.

Laguppställningar:

Västervik: 1) Artem Laguta, 2) Noel Wahlqvist, 3) Vadim Tarasenko, 4) Jaimon Lidsey, 5) Pawel Przedpelski, 6) Anton Karlsson, 7) Alex Johansson.

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jacobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Jacob Thorssell, 5) Jason Doyle, 6) Maksymilian Bogdanowicz, 7) Avon Van Dyck.

Liverapport

Sporten är på plats på Skrotfrag Arena i Målilla och rapporterar direkt från premiären, med start 18:45.

Noel Wahlqvist får chansen i väst nummer två i premiären.
Noel Wahlqvist får chansen i väst nummer två i premiären.
Karta: Skrotfrag Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!