Framtidsnamn har skrivit på för Västervik Speedway

Västervik Speedway fortsätter fylla på truppen. På torsdagen släpptes nästa namn ur kommande säsongs trupp och det står klart att danske Matias Nielsen fortsätter i klubben.

Matias Nielsen i samspråk med Morgan Andersson under match. Kommande säsong kommer de ha med varandra att göra igen.

Matias Nielsen i samspråk med Morgan Andersson under match. Kommande säsong kommer de ha med varandra att göra igen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-10-17 12:18

Under sin första säsong i Västervik, 2024, blev det bara tre matcher för Matias Nielsen. Han gjorde uppenbarligen ett gott intryck under dessa, till den grad att han erbjudits och skrivit under ett nytt avtal.

"Att erbjuda Matias en förlängning var inga tveksamheter från vår sida. Han hade tyvärr en del småskador under säsongen och körde bara tre matcher för oss vilket var färre än ursprungsplanen. Men han omger sig med ett bra team och är en racer av rang som aldrig ger upp - och med det passar han in bra i Västervik Speedway", säger Morgan Andersson, lagledare, i ett pressmeddelande.

undefined
Matias Nielsen körde bra för Västervik i de tre matcher han kunde eller fick medverka.

I pressmeddelandet beskrivs Nielsen som "ett av de stora framtidshoppen inom dansk speedway." Och 25-åringen uttalar sig på följande vis:

"Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Västervik för säsongen 2025. Det var fantastiskt att köra för klubben under den här säsongen där jag också fick mer erfarenhet av den svenska ligan. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på den grunden till nästa säsong. Jag kan knappt vänta med att snart få ge allt på banan igen."

Nielsens ingångssnitt till Bauhausligan 2025 blir 1,514.

Dansken är den sjätte föraren som är klar för Västerviks lagbygge inför 2025 så här långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!