"Ganska säker på att han kommer köra i Dackarna"

Förlust med tio poäng på hemmaplan. Trots det var inte Dackarnas lagledare Peter Karlsson alltför besviken efter det sista heatet.

Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-08-25 21:56

– Överlag var det en bra speedwaytävling. Deras uppställning var lite tyngre idag och det visade sig i slutet. Vi kämpade på bra, men det var för många nollor i protokollet för att vi skulle kunna hota Lejonen, säger "PK" efter 50–40-förlusten på Skrotfrag Arena.

Dackarna inledde lovande och ledde med sex poäng efter fyra heat. Därefter var det Lejonen som körde bättre matchen igenom. Avgörandet kom i heat 13, där Dackarna satsade på den unga duon Avon van Dyck och Theo Johansson.

– Joel (Kling) var inte riktigt med idag, så vi ville ge Theo chansen i det första nomineringsheatet. Så här i efterhand borde han ha fått fler heat ikväll. Theo såg snabb ut, precis som Avon. Det är toga i de killarna.

Det var dock Lejonen som tog en "femetta" i det nämnda heatet. Därmed avgjorde de Smålandsderbyt. Avon van Dyck blev utesluten efter en hård duell med Maksymilian Bogdanowicz.

– Det var jättesmå marginaler. Avon var på väg om när Bogdanowicz föll. Hade det domslutet gått med oss så hade matchen levt hela vägen, säger Peter Karlsson.

Nu återstår det tre omgångar av grundserien. Dackarna har en bortamatch mot Rospiggarna i nästa vecka, innan det väntar ett dubbelmöte med Västervik.

Frågan är hur Dacke-ledningen kommer formera laget framöver? Frederik Jakobsen saknades mot Lejonen på grund av personliga skäl, då hans pappa gick bort i helgen.

– Vi får se när Jakobsen är tillbaka i laget. Det är helt upp till honom själv.

Hur resonerar ni kring Patryk Dudek?

– Vi har strikta budgetregler att förhålla oss till och kan helt enkelt inte ha för många toppkillar i samma tävling. I det här läget finns Dudek bara med i bakgrunden. Samtidigt är jag ganska säker på att vi kommer få se honom i en Dackeväst den här säsongen.

Men inte i grundserien...?

– Det får vi se, säger "PK" med ett finurligt leende.

Hur går snacket med Maciej Janowski? Kan han också bli aktuell?

– Han står fortfarande med i truppen och det finns en dialog, även om det var ett tag sedan som jag pratade med honom. Vi är inte överens om något kontrakt. Utan publik går det inte ha hur bra lag som helst. Det går ju inte köra klubben i sank bara för att vi ska vinna en match. Om vi kan spetsa det här laget med Jakobsen och eventuellt Dudek så ser det ganska bra ut ändå...

Poäng, Dackarna: Jacob Thorssell 13, Oliver Berntzon 11, Hans Andersen 10, Matias Nielsen 2, Avon van Dyck 2, Joel Kling 1, Theo Johansson 1.

Poäng, Lejonen: Kacper Woryna 13, Nikolai Klindt 13, Rohan Tungate 8, Mathias Thörnblom 6, Linus Eklöf 6, Maksymilian Bogdanowicz 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!