Filip Hjelmland klar för ny säsong i Dackarna

Han var en av Dackarnas guldhjältar den här säsongen. Nu står det klart att succémannen och Mariannelundssonen Filip Hjelmland kommer vara en del av lagledare Mikael Teurnbergs lag även nästa år. "Det betyder jättemycket", säger Hjelmland till Sporten om nya kontraktet.

Filip Hjelmland är klar för ny säsong i Dackarna,

Filip Hjelmland är klar för ny säsong i Dackarna,

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-10-13 10:29

Filip Hjelmland flög som en raket under 2023 för sitt Dackarna i Bahausligan och imponerade stort. Han blev snabbt en publikfavorit och nu kommer Dackefansen kunna njuta av 25-åringens körning även nästa år.

– Det känns bra att det är klart och både jag och Dackarna ville åt samma håll. Vi vill spinna vidare på det här och ta fler steg ihop. Det betyder jättemycket att få köra vidare i Dackarna och vi fick det perfekta avslutet med ett guld den här säsongen. Det smakade bra och vi går för att vinna nästa år med. Mikael Teurnberg har byggt en vinnarkultur, säger Filip Hjelmland när vår tidning når honom.

Vad säger du om ditt succéår där du tog stora steg?

– Det var en av mina bästa säsonger i karriären och jag har fått en jämnhet i min åkning. Sedan har det stora förtroendet från mina klubbar gjort väldigt mycket. Jag har tagit den rollen som jag har fått och nu gäller det att bara jobba vidare på det här nästa år.

2024 vill Filip Hjelmland ta ytterligare kliv för att bli en toppförare på den högsta nivån.

– Jag vill kunna utmana de stora grabbarna. Jag vill bli en etablerad seniorförare som siktar på att nå GP-nivå. 

25-åringen blir den första pusselbiten i Dackarnas lagbygge till nästa år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!