Glädjebeskedet – viktige föraren klar för Dackarna

Ytterligare en guldhjälte är nu klar för en fortsättning i Dackarna över säsongen 2024. Det handlar om australiensaren Brady Kurtz. ­"Bradys medverkan från juli och framåt höjde nivån på hela laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Brady Kurtz kör vidare i Dackarna.

Brady Kurtz kör vidare i Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2023-12-07 09:34

27-årige Brady Kurtz är en av förarna som var med och körde hem SM-guldet till Dackarna i höstas. I den avgörande finalmatchen hemma på Skrotfrag Arena körde han in 10 poäng.
­– Det känns bra att vi har gjort klart med Brady för en tredje säsong i Dackarna. Det är en kille som har utvecklingspotential och han var en starkt bidragande orsak till våra framgångar under 2023, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande från klubben. 

Brady Kurtz tillhörde Dackarnas trupp under hela den gångna säsongen, men kom in i laget först under juli månad.
– Hans attityd på banan med enorm tuffhet och respektlösa körningar smittade av sig till hela laget. Han har etablerat sig till en förare på väldigt hög nivå.

Kurtz går in med snittet 1.789 kommande säsong. Med det snittet var han näst bäst i ett mycket jämnt dackelag under 2023. Den enda som var bättre snittmässigt var GP-stjärnan Daniel Bewley.
Mikael Teurnberg lyfter också fram australiensaren som en bra kille att ha i depån.
– Han är alltid positiv och är populär bland sina lagkamrater.

Dackarna har nu nio förare under kontrakt, varav sju med ett snitt över 0.500.
– Vi har en plats kvar att fylla med ett snitt över 0.500 och vi får se vad det blir för namn på den platsen. Truppen känns väldigt bra och vi kommer att vara med och slåss om de ädlaste medaljerna även under 2024, säger Mikael Teurnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!