"Gör derbyt än hetare"

Returmöte och derby mellan Dackarna och Västervik. Efter 45–45 på Ljungheden Arena förra veckan gör lagen på tisdag kväll upp i en het trepoängsmatch.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson tror på ett tufft derby.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson tror på ett tufft derby.

Foto: Ilkka Ranta

speedway2018-07-09 20:00

I en jämn batalj från början till slut fick Dackarna och Västervik broderligt dela på poängen förra tisdagen. Slutsiffrorna 45–45 var Dackarnas lagledare Peter Karlsson "ganska nöjd" över.

– Vi fick se en bra match. Vi och även Västervik hade lite oflyt. Jag hoppas vi kan visa i morgon att vi är riktigt starka, säger Peter Karlsson.

På tisdag kväll är det alltså dags för "PK" och hans Dackarna att återigen ställas mot Västervik. Ett hett returderby på G&B Arena där Dackarna har idel segrar så här långt denna säsong. En svit Peter Karlsson hoppas kunna förlänga i morgon.

– Det har fungerat bra i vår hemmaborg. Bara slipa vidare på formen så ska det förhoppningsvis gå vägen.

Dackarnas Maciej Janowski kommer till derbyt i riktigt bra form. I helgens GP-tävling i Hallstavik fick "Magic" kliva överst på pallen efter suverän körning. Lagledare Karlsson är såklart glad över att polacken är i så god form lagom till derbyt.

– Han körde otroligt bra i helgen. Men man får inte glömma att GP är GP och nu är det seriematch.

En annan Dackeförare som imponerat den senaste tiden är Pawel Przedpelski. I tisdags körde han ihop sju starka poäng på sin reservplats – och det gav honom en belöning till morgondagens match.

– Han körde till sig en ordinarie plats i laget. Hoppas han fortsätter att visa framfötterna nu.

Oliver Berntzon kraschade som bekant kraftigt i mötet förra veckan. Snart 25-årige Berntzon har varit med om många smällar på sistone, men han finns med i Dacke-laget även i morgon. Han kör på reservplatsen ihop med Joel Kling.

– Oliver är inte 100-procentig än, men han ser fram mot tävlingen.

Flera förare i Målillalaget har bjudit på starka individuella insatser den senaste tiden. Men Peter Karlsson vill framhålla lagmaskinen Dackarna.

– Jag är väldigt nöjd med helheten. Även om det blir svårt för allihop att ta full pott så alla ger 100 procent i varje match.

Peter är inställd på en mycket jämn och tajt match även i morgon där små marginaler kommer fälla avgörandet. Publiken kommer få se flera stjärnor och profiler, däribland Greg Hancock och Nicki Pedersen som tillsammans har sju VM-titlar.

– Det kommer även bli roligt att få se Peter Ljung tillbaka i Målilla igen. Han har säkert en del att bevisa.

Eftersom det är ett returmöte som gäller slåss lagen även om bonuspoängen. Vinst för Dackarna så skulle de fortsatt tillhöra topptrion och bibehålla Vetlanda bakom sig.

– Att det står tre poäng på spel gör derbyt såklart än hetare.

Maciej Janowski är i storform och kommer med en GP-seger i ryggen.
Maciej Janowski är i storform och kommer med en GP-seger i ryggen.
Lagen i derbyt

Dackarna: Greg Hancock, Hans Andersen, Pawel Przedpelski, Patryk Dudek, Maciej Janowski, Oliver Berntzon, Joel Kling.

Västervik: Nicki Pedersen, Grzegorz Zengota, Peter Ljung, Bartosz Smektala, Peter Kildemand, Anton Karlsson, Mikkel B Jensen.

VI TIPPAR: 51–39

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!