GP-generalens mål: "Vore trevligt att avrunda den siffran uppåt"

Klappat och klart. Näst intill i alla fall. GP-generalen Peter Samuelsson har läget under kontroll inför helgens stora begivenhet i Målilla. "Jag känner att vi ligger i fas med det mesta, men det händer alltid saker under vägen", säger han.

Peter Samuelsson hoppas på en ny publikfest när årets GP-tävlingar avgörs i Målilla på lördagen.

Peter Samuelsson hoppas på en ny publikfest när årets GP-tävlingar avgörs i Målilla på lördagen.

Foto: Arkiv

Speedway2024-06-14 11:51

Det råder ingen tvekan om att det har varit bråda dagar för Peter Samuelsson inför helgens GP-arrangemang i Målilla. När Sporten söker honom för att stämma av läget blir svaret två gånger om:

– Det är lite mycket just nu, kan vi höras lite senare?

Sent torsdag kväll har han ändå ett par minuter till övers.

– På arenan och eventområdet är allt under kontroll. Det har även fyllt på med gäster på campingen. Många väljer att göra en långweekend av helgen och stannar mellan torsdag och söndag.

undefined
Peter Samuelsson Dackarna

Ja, för programmet börjar redan på fredagen med tävling för SGP2-klassen där de bästa förarna i världen under 21 år gör upp. På lördagen är det SGP4 med de allra yngsta förarna som kör på knattebanan vid lunchtid.

– Tony Rickardsson håller i knattarnas tävling så han är på plats med sin stora buss med cyklar och mekaniker åt dem. 

Lördagen fortsätter sedan med tidskval för GP-förarna på lördagseftermiddagen och själva tävlingen som huvudnummer på kvällen.

Hur är bokningsläget på biljettfronten?

– Antalet sålda förköpsbiljetter ligger på samma nivå som ifjol vid den här tiden. Det är många som avvaktar och köper sent beroende på vädret.

Har du hållit koll på väderapparna under veckan?

– Jag har inte riktigt haft tid för det. Den prognos jag såg tidigt i veckan såg inte så rolig ut med kyliga vindar och risk för regn. Då tappade jag modet lite. Men senast jag kollade såg det bättre ut.

Förra årets tävling följdes av 8 600 åskådare på Skrotfrag Arena. 

undefined
GP Målilla

Vad har ni satt för mål i år?

– Det vore trevligt om vi kunde avrunda den siffran uppåt och landa på 9 000. Men det kan bli en utmaning då vi hade väldigt bra väder ifjol. Vi har budgeterat för en lägre siffra än så. Landar vi på mellan 7 000 och 8 000 så kommer vi att göra ett överskott.

En viktig detalj för att få själva arrangemanget att flyta är funktionärerna. Samuelsson berättar att runt 450 personer kommer att vara igång under helgen.

– För att få ihop så många har vi tagit hjälp av andra föreningar i trakten som tar chansen att få in lite extra pengar. Vi har anlitat Hultsfred Handbollsförening som är generösa och ställer upp och rekryterar andra klubbar i sin tur. Det är väldigt tacksamt för då slipper vi ha så många olika kontakter att hantera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!