Greg Hancock tillbaka på speedwayovalerna: "Älskar det"

Greg Hancock är tillbaka i Europa och den Polska ligaspeedwayen. Där ska han fungera som coach och hjälpa förarna i Sparta Wroclaw att utvecklas.

Den förre Dackeföraren Greg Hancock är tillbaka i den polska ligaspeedwayen, som talangutvecklare.

Den förre Dackeföraren Greg Hancock är tillbaka i den polska ligaspeedwayen, som talangutvecklare.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-04-08 11:14

Efter att 2019 tagit en timeout från speedway, då hans hustru Jennie drabbats av bröstcancer, så meddelade Greg Hancock för ett drygt år sedan att karriären var över. 
 

Redan då gjorde den fyrfaldige världsmästaren klart att han skulle fortsätta vara verksam i sporten på något sätt.  Och nu har Hancock tillträtt tjänsten som talangutvecklare i polska Extraligaklubben Sparta Wroclaw.

Kan man kalla det en comeback i världsspeedwayen?

– Det skulle man kunna säga och det är kul att vara tillbaka. Jag älskar det verkligen och det är så roligt att vara med i depån igen, säger Hancock när Sporten når honom i Wroclaw. 
 

Där har han befunnit sig i nära två veckor och varit med i lagets förberedelser inför säsongsstarten. 

– De kontaktade mig i slutet av förra året och frågade om jag var intresserad. Jag sa att jag har mitt sätt att göra saker på och accepterar de det så är jag med, säger han. 

Hans huvudsakliga uppgift berättar han är att hjälpa lagets yngre förare att utvecklas. Men han ska också fungera som bollplank åt lagets mer namnkunniga förare. Som Tai Woffinden och Maciej Janowski. 

Vad kan du lära dem?

– De är professionella och har sitt program att gå efter. Så det är upp till dem om de vill ha min hjälp, säger Hancock. 

Du blir inte sugen på att tävla själv igen?

– Jag är för ung för att göra comeback, haha, så jag ser ingen återkomst den närmaste tiden. Men jag saknar det så mycket. Speedway det är livet för mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!