Bra klirr i kassan för Dackarna efter guldsuccén

Det är inte bara ett SM-guld som Dackarna kan njuta av nu när speedwaysäsongen är över. Klubben gjorde också sitt bästa publikår på flera år. "Det lättar upp tillvaron", säger Jon Lindberg som är ekonomisk ansvarig i klubbens styrelse.

Det blev ett lyckat år för Dackarna. Både på banan och på läktarplats.

Det blev ett lyckat år för Dackarna. Både på banan och på läktarplats.

Foto: Johannes Widergren

Speedway2023-10-02 20:00

Hela 6377 personer såg Dackarna köra hem SM-guldet förra veckan på hemmaplan och det blev en rejäl fest i Målilla. Succén gjorde också att det blev ett bra klirr i kassan för klubben.

– Det lättade upp tillvaron kan man säga. Vi är inte bortskämda med sådana siffror på våra matcher. Det var ett välkommet tillskott, säger Jon Lindberg.

Men det var inte bara i finalen som man såg fler åskådare på Skrotfrag Arenas läktare. Dackarnas publiksnitt bara ökade under säsongens gång och man gjorde sitt bästa år på länge.

Snittet landade till slut på 2851 personer med slutspelet inräknat.

– Vi hoppas detta blir ett trendbrott nu och att vi är på väg upp. Det har varit några tuffa år.

Jon Lindberg vill inte gå in på några specifika siffror när han får frågan om det ekonomiska läget i klubben. Men man hör på hans röst att det blåser positiva vindar.

– Vi har precis avslutat säsongen och det är tre månader kvar av året att summera. Vi har en löpande koll vart vi står i ekonomin. 2023 var ett betydligt roligare år jämfört med tidigare säsonger. Men bara för att det gick bra i år så är inte framtiden säkrad. Vi måste fortsätta vara sparsamma och tänka sunt. 

Hur mycket betyder det att man får avsluta med ett SM-guld?

– Det underlättar för alla i föreningen och guldet blir som vår lön. Det är så många som lägger ner arbete för att få allt att fungera. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!