Dackarnas ordförande Ingemar om första tiden i klubben

Ingemar Petersson gör sin första säsong som ordförande i Dackarna och snart väntar ett hett slutspel för klubben. Ingemar är taggad på att följa drabbningen. "Jag tror att det kommer gå bra och att vi tar guldet", säger han.

Dackarnas ordförande Ingemar Petersson tycker att första året i klubben har funkat bra för hans del och han är glad över att se att publiken har visat sin stöttning genom grundserien.

Dackarnas ordförande Ingemar Petersson tycker att första året i klubben har funkat bra för hans del och han är glad över att se att publiken har visat sin stöttning genom grundserien.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-08-25 12:00

Efter sju år på ordförandeposten tackade Tomas Karlsson för sig och Bockaraföretagaren Ingemar Petersson röstades fram som ersättare i Dackarna. 

Hur har den första tiden varit?

– Den kan inte ha varit bättre. Vi har ökat i publik med ett par hundra till varje match och vi har haft ett fantastiskt väder. Det har gjort mycket. Det var också skönt att vi kunde få en GP-tävling mitt i juli, säger Ingemar Petersson och tillägger att han märker att det finns ett stort intresse för Dackarna och att det är många som bryr sig om klubben och laget. På flera sätt. 

– Vi känner ett starkt stöd och sen är det naturligtvis viktigt att vi har bra stöttning från företag och sponsorer. Det är exempelvis nästan fullt på VIP-läktaren i varje match. 

Dackarna kommer ifrån en stark grundserie och går inom kort i slutspelsbubblan för att försöka lyckas plocka hem SM-guldet till Målilla igen. Ingemar Petersson tror mycket på sitt lag och hoppas kunna få en guldfest under sitt första år som ordförande. 

– Det vore fantastiskt. Vår målsättning är förstås att ta guldet och Mikael Teurnberg har gjort ett bra arbete med laget. De har blivit samkörda och lärt känna varandra och då går allting bättre. Publiken vill se ett vinnande lag och det tycker jag att vi har visat att vi är. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!