Guldhjälten stannar i Dackarna: "Viker aldrig ned sig"

Andzejs Lebedevs var en av Dackarnas stora guldhjältar i finalen mot Västervik. Nu är det klart att han stannar i Målilla-klubben.

Dackarnas guldgäng.

Dackarnas guldgäng.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-10-20 09:02

– Jag är glad att Andzejs valt att förlänga med Dackarna. Han kom till oss till säsongen 2023 och blev precis den pusselbit vi behövde. Det är en tuff kille som aldrig viker ned sig, han ger verkligen allt i alla lägen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Förra veckan lades den första pusselbiten i lagbygget till kommande säsong. Då handlade det om en av guldhjältarna från den nyligen avslutade säsongen i form av Filip Hjelmland, som valt att köra vidare i Målillaklubben.

Nu är alltså nästa pusselbit på plats och även denna gång handlar det om en guldhjälte från årets säsong. Redan under sin första säsong i Dackarnas väst blev Andzejs Lebedevs snabbt en publikfavorit. Inte konstigt då han bjöd publiken på den ena halsbrytande ytterrökaren efter den andra och visade klass rakt över.

Den snart 29-årige letten går in i den nya säsongen med snittet 1,787. Värt att notera är att han i de båda SM-finalmatcherna mot Västervik körde ihop 20 poäng (plus tre så kallade bonuspoäng).

– Han var en starkt bidragande orsak till att SM-guldet hamnade i Målilla, konstaterar Mikael Teurnberg.

Att Andzejs Lebedevs haft en bra säsong förstärks också av det faktumet att han är  kvalificerad till Grand Prix-serien 2024.

– Det är en förare som bara blir bättre och bättre så det känns otroligt skönt att han fortsätter i Dackarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!