"Hade lätt kunnat vara full pott"

Ett formsvagt Masarna. Det ska väl bara kunna sluta på ett sätt, eller? "Jag är övertygad om att det kommer bli en tuff och jämn match. Någon gång måste det vända för dem också. Det är bara att titta på vilka killar de har i sitt lag".

Dackelagledaren Peter Karlsson är beredd på en jämn och tuff batalj mot jumbon Masarna.

Dackelagledaren Peter Karlsson är beredd på en jämn och tuff batalj mot jumbon Masarna.

Foto: Nordin

Speedway2018-06-11 16:08

Dackelagledaren Peter Karlsson tänker närmast på Tai Woffinden, Antonio Lindbäck, Linus Sundström och Przemyslaw Pawlicki. Säkert även på Kim Nilsson. På papperet är Avesta-laget ytterst kompetent. Det har de inte visat hittills.

– De har överraskat åt fel håll. Fasan är förstås om de får igång sina gubbar mot oss, menar Peter Karlsson.

Han är en av många som blev förvånad över Masarnas bleka insats hemma mot Lejonen senast:

­– Det var inte väntat. Sedan mötte de säkert ett revanschsuget Lejonen. Sedan kan man tycka att det inte är helt normalt att Tai (Woffinden) kör in så pass få poäng i matchen. Han var näst intill oslagbar i lag-VM.

Lag-VM, ja. "PK" gillar inte det nya formatet, med färre antal förare i de olika lagen.

– Jag förstår inte varför de ska vara inne och peta i ett format som har fungerat så bra i alla år. Det är tråkigt.

Dackarna är trea i tabellen inför den femte omgången, Masarna sist. Men de skiljer bara två pinnar mellan lagen. Sett till hur Målillalaget kört, så är fyra poäng en klen utdelning.

– Det hade lätt kunnat vara full pott för oss, men vi har haft otur i de matcher vi förlorat.

Karlsson tänker på Smederna i premiären, där Dackarna ledde klart med bara några få heat kvar att köra – och på Indianerna i förra omgången.

– Smed-matchen säger jag egentligen inte så mycket om. De avslutade bra mot oss. Indianerna däremot... där hade vi inte marginalerna på vår sida. Där gick nästan allting emot oss. Men, hellre att vi har otur nu än i slutet av säsongen.

Dackelagledaren är nöjd med sitt lag så här långt:

– Jag hoppas att killarna är i stöten igen. Det finns ingenting som tyder på motsatsen. Visst, Oliver (Berntzon) och Joel (Kling) har inte tävlat så mycket den senaste tiden, deras form är kanske lite osäker. Men de ska värma på banan ikväll (måndag) tillsammans med Hans Andersen.

Två körda hemmamatcher så här långt, har resulterat i lika många vinster. I båda (Lejonen och Rospiggarna) har Dackarna imponerat.

– Vi trivs bra här hemma. Och ju mer vi kör desto bättre känsla får vi.

Peter Karlsson väljer samma förare som i de tidigare seriematcherna.

– Finns ingen anledning att skifta.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!