Kurtz tillbaka till reprisen på SM-finalen: "Goda möjligheter"

Efter tre raka förluster är det hög tid för Dackarna att börja plocka poäng igen. Möjligheterna att göra det mot Västervik i veckans dubbla derbyn ökar i alla fall tack vare att Brady Kurtz är tillbaka i laget. "Visar förarna samma inställning som mot Lejonen borta senast har vi goda möjligheter", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Brady Kurtz är tillbaka i Dackarnas lag mot Västervik i veckan.

Brady Kurtz är tillbaka i Dackarnas lag mot Västervik i veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-01 07:12

Dackarnas kräftgång i Bauhausligan så här långt har gjort att de regerande mästarna bara är sexa i serien. Börjar de inte att vinna matcher snart riskerar de att tappa sin slutspelsplats.

Kommande vecka väntar dubbla möten med lokalkonkurrenten Västervik. Dackarna besegrade dem två gånger om i höstas när SM-guldet bärgades. Förutsättningarna har dock ändrats mycket sedan dess.

undefined
Dackarna vann SM-finalen mot Västervik förra året.

– Det kommer att bli mycket tuffare att slå Västervik nu. De har sett starka ut den här säsongen. Det positiva inför veckans matcher är i alla fall att vi får tillbaka Brady Kurtz i truppen. Han visade fin form när han gjorde comeback i Polen i helgen och körde två matcher. Kurtz är en riktigt vass förare som kan göra stor skillnad för oss.

Andzejs Lebedevs är fortfarande på skadelistan för Dackarna. Trots att Teurnberg hade möjlighet att ta ut honom i laget och köra Riders Replacement så valde han att inte göra det.

– Nej, jag vill undvika Riders. Det är alldeles för sårbart. Det är bättre att ha sju förare tillgängliga.

Trots att läget ser betydligt bättre ut för Dackarna så medger Teurnberg att det känns trist att inte kunna köra med det allra bästa laget i derbymatcherna mot Västervik som är sommarens stora höjdpunkt.

– Visst är det så. Vi hade gärna bjudit publiken på det.

Hur ser du på era möjligheter?

– Visar förarna samma krigarinställning som de gjorde senast när vi kom tillbaka starkt mot Lejonen vore det mycket värt. Vi har flera förare som visat fin form i veckan. Bland annat Ryan Douglas. Däremot behöver våra svenska förare kliva fram och ta fler poäng. Filip Hjelmland kan betydligt bättre än vad han visat på sistone.

Dackarnas lag till tisdagens match:

1) Brady Kurtz 

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Ryan Douglas

5) Daniel Bewley

6) Filip Hjelmland

7) Tomas Jonasson

Till onsdagens match kommer David Bellego in och ersätter Rasmus Jensen.

– De danska förarna är inte tillgängliga på onsdag eftersom de har en semifinal i sitt mästerskap då. Planen är att Bellego ska gå in och köra då. Sedan kan det bli någon ändring beroende på hur det ser ut i tisdagens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!