Han är Västervik Speedways ersättare för Kulakov

På måndagen blev det officiellt vem som ersätter Västervik Speedways ryske förare Viktor Kulakov. Kenneth Bjerre är den utvalda. "Jag ska göra mitt yttersta för att hjälpa laget till en framgångsrik säsong", säger dansken.

Kenneth Bjerre (gul) kommer att köra för Västervik Speedway kommande säsong.

Kenneth Bjerre (gul) kommer att köra för Västervik Speedway kommande säsong.

Foto: Jesper Zerman

Speedway2022-04-04 12:24

Ryssen Viktor Kulakov får som bekant inte köra i Bauhausligan i år. Västervik har därför tvingats leta efter en ersättare – och nu presenterat ett namn. Det blir den 37-åriga dansken Kenneth Bjerre som inte körde i Bauhausligan ifjol men har många års erfarenhet av de svenska banorna sen tidigare.

– Då FIM beslutade att inte utfärda några internationella licenser till de ryska förarna började vi givetvis att sondera den lilla marknad av förare som finns tillgänglig. Kenneth kommer inte att vara tillgänglig till alla matcher under grundserien eftersom han inte vet vilka matchdagar hans polska klubb får än. Men till ett eventuellt slutspel ser han redan nu att det inte ska vara några problem. Med Kenneth i truppen får vi in en personlighet som kommer passa bra in i gruppen och en förare med rutin och mycket hög potential, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

undefined
Västervik Speedways lagledare och sportchef Morgan Andersson.

Bjerre kommer även att köra för Bydgoszcz i den Polska andraligan och Grindsted i Danmark. 

– Det känns mycket bra att vi kunde hitta en lösning och jag ser fram emot att representera Västervik då jag känner många av förarna väl. Jag ska göra mitt yttersta för att hjälpa laget till en framgångsrik säsong och det är en extra sporre då klubben har 100-årsjubileum, säger dansken i meddelandet. 

Bjerre kommer att få ingångsnittet 1,647.

undefined
Kenneth Bjerre får ingångssnittet 1,647.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!