Publikfest på SM-finalen i speedway när Berntzon vann

Regnet höll sig undan Sviestad och den månghövdade publiken bjöds på en underhållande SM-final i speedway. När de fyra finalförarna fick målflagg så var det Oliver Berntzon som tog guldet före Jacob Thorsell och Kim Nilsson.

Oliver Berntzon vann SM-finalen, före Dackarnas Jacob Thorssell och Smedernas Pontus Aspgren.

Oliver Berntzon vann SM-finalen, före Dackarnas Jacob Thorssell och Smedernas Pontus Aspgren.

Foto: Bildbyrån

Speedway2022-06-28 21:41

För första gången sedan 1993 stod Sviestad i Linköping som värd för SM-finalen i speedway. De 2380 personerna som tog sig till arenan fick se en underhållande tävling. Vinnare blev till slut Oliver Berntzon som briljerade genom hela kvällen i och tog sitt första SM-guld i karriären.

– Jag var lugn och fokuserad, jag satsade allt på ett kort från yttern i finalen och det funkade, säger Berntzon i SVT:s sändning.

Banan var i inledningen av kvällen påverkad av regnet som fallit över Linköping men vädret blev bättre och banan lika så. Dackarnas Jacob Thorssell och Ludvig Lindgren tog sig båda vidare efter de 20 grundheaten. Thorssell gick direkt till final medan Lindgren fick köra "Sista chansen". Där vurpade han dock och kunde inte utmana om finalbiljetten.

Kim Nilsson, Oliver Berntzon och Jacob Thorsell var på förhand tre klara kandidater till guldet när Fredrik Lindgren och Pontus Aspgren inte kunde köra. Alla tre stod på startlinjen när tejpen släpptes upp i finalen. Den fjärde finalisten blev, något skrällartat, Victor Palovaara som slog Antonio Lindbäck och Jonathan Grahn i sista chansen-heatet.

I finalen kopplade Kim Nilsson greppet men ut på det tredje varvet kunde Oliver Berntzon, som hade mer fart, runda stockholmaren och bli mästare. Kim Nilsson blev till slut också omkörd av Jacob Thorsell som knep silvret i den sista kurvan.

undefined
Förre Dackeföraren Oliver Berntzon är svensk mästare i speedway.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!