Han blir lagkapten för Västervik Speedway 2021

Linus Sundström hade en tuff comeback förra säsongen efter sin svåra skada, men nu är han redo att ta en ännu större roll.

Morgan Andersson (vänster) är mycket nöjd över att presentera sin nya lagkapten Linus Sundström (höger).

Morgan Andersson (vänster) är mycket nöjd över att presentera sin nya lagkapten Linus Sundström (höger).

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-01-13 12:36

"Jag är imponerad av hur Linus genomförde den korta säsong som var efter allt det han gick igenom när det gäller operationer och rehab, även om både han och jag vet att det finns mycket mer att få ut. Att Linus tar på sig rollen som lagkapten tror jag kommer att lyfta både honom personligen och laget då han besitter mycket rutin. Med det vill jag att han tar mer plats i laget som en lagkapten gör. Jag är övertygad om att vi kommer att få se en taggad Sundström 2021 då han jobbar stenhårt på att komma tillbaka till den höga kapacitet han besitter", säger Västervik Speedways sportchef och lagledare Morgan Andersson i ett pressmeddelande från klubben.

undefined
Linus Sundström är redo att ta ett större ansvar, både på och utanför banan, nästa säsong.

Linus Sundström är peppad inför uppdraget som lagkapten.

"Att fortsätta representera Västervik 2021 var inget svårt beslut att ta, 2020 var en väldigt konstig säsong på flera sätt där vi inte uppnådde de resultat vi ville. Jag är förväntansfull och otroligt motiverad inför 2021 och att få dra på mig kaptensbindeln ser jag som en stor ära. Med den trupp vi har tror jag vi har goda chanser att vara med och tampas om SM-guldet" säger han i pressmeddelandet.

undefined
Linus Sundström.

Truppen 2021: Bartosz Smektala 1,571, Viktor Kulakov 1,556, Pawel Przedpelski 1,524, Vadim Tarasenko 1,254, Jaimon Lidsey 1,250, Mads Hansen 1,250, Linus Sundström 1,192, Anton Karlsson 0,500, Noel Wahlqvist 0,500, Philip Olofsson 0,500.

Västervik har plats för ytterligare en förare med ett snitt över 0,500.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!