Dackarna förändrar i truppen: "Är ganska bakbundna"

Dackarna har haft en kämpig säsong men har fortsatt möjlighet att nå slutspel. Nu väljer klubben att agera på förarsidan. Adam Ellis skrivs ut ur truppen, vilket öppnar för en ny värvning. "Det kanske är en liten chansning", menar lagledaren Mikael Teurnberg.

Adam Ellis, till vänster, skrivs ut från Dackarnas trupp.

Adam Ellis, till vänster, skrivs ut från Dackarnas trupp.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-08-01 12:27

Fyra matcher. Det är vad Dackarna har på sig för att fixa en biljett till slutspelet i Bauhaus-ligan.

Den här veckan blir det ingen match, eftersom Målillalaget står över. Man kör först den 9 augusti, hemma mot Masarna. Då kan det vara ett nytt namn som tar plats i truppen.

– Vi ska lösa en del pappersexercis först, men förhoppningen är att det ska vara klart till helgen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg, som inte vill avslöja något namn.

Möjligheten till en värvning har öppnats tack vare att Adam Ellis skrivits ut ur truppen. Britten, som hämtades in inför säsongen, har alltså gjort sitt i Dackarnas väst. 

– Ska man göra ändringar så måste man göra det både in och ut. Ellis har inte åkt så jättemycket under säsongen. Nu är vi en gubbe kort och har förhoppningsvis en förare som tar den platsen. Det kanske är en liten chansning, men vi har letat och jobbat intensivt för att hitta något, menar Teurnberg och fortsätter:

– Sen är vi ganska bakbundna med tanke på att vi har ganska många med högt snitt i laget. Det gör det svårt att få in toppförare.

Den senaste tiden har det ryktats om att förra årets guldmakare Tai Woffinden hade kunnat vara ett namn för Dackarna igen. Så blir det inte, menar lagledaren.

– Det kan jag dementera. Det går inte rent matematiskt, det är omöjligt. Då hade vi fått göra oss av med flera förare.

undefined
Tai Woffinden med SM-bucklan från förra året. Han kommer inte att göra comeback i Dackarna i år, menar Mikael Teurnberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!