Lindgren förlänger med Dackarna: "Inga konstigheter"

Filip Hjelmland var först ut med att förlänga. Nu har även Ludvig Lindgren skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna över säsongen 2023. "Det var inga konstigheter", säger han.

Ludvig Lindgren stannar i Dackarna.

Ludvig Lindgren stannar i Dackarna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2022-09-30 12:16

32-årige Ludvig Lindgren anslöt till Dackarna inför säsongen 2022. Under säsongen körde han till sig ett snitt på 0,929 poäng per heat.

– Det känns bra att vi har kommit överens med "Ludde" om en fortsättning. Jag tycker att han levde upp till de förväntningar vi hade innan säsongen och han har visat att han är en av de starkaste "reservförarna" i ligan med ett snitt strax under 1,000. Snittrabatten gör att "Ludde" går in i den nya säsongen med snittet 0,500. Han blir en viktig pusselbit för oss, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Lindgren själv säger så här i pressmeddelandet om beslutet.

– Det gick fort att ta beslutet. Jag ville gärna vara kvar och som tur var ville "Micke" och Dackarna det också.

Hur ser du på den gångna säsongen?

– För egen del tycker jag att jag gjorde mitt jobb. Jag hade några plumpar, men jag kan hålla huvudet högt och säga att jag kämpade och slet i varje heat för Dackarna. För lagets del var det en känslomässig berg- och dalbana och man vandrade mellan hopp och förtvivlan många gånger. Jag tycker att vi sydde ihop det någorlunda bra till slut och löste det med lite heder i behåll genom att ta oss till semifinal, där vi åkte ut mot ett starkt lag.

Hur kommer du att förbereda dig inför den nya säsongen?

– Störst fokus kommer att ligga på mig själv och så ska jag försöka få ihop lite mer support så att jag kan utöka och förbättra maskinmaterialet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!