Han gör sensationell comeback i Dackarna: "Laddad"

Dackarna kan idag presentera en nygammal förare som kliver in i truppen resten av säsongen. Det handlar om den egna produkten Ricky Kling, som därmed gör comeback. "Ricky är laddad inför det här och det är en seriös satsning", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Ricky Kling gör comeback i Dackarna.

Ricky Kling gör comeback i Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-08-16 12:09

Efter 19 säsonger som speedwayförare valde Ricky Kling att lägga släpskon på hyllan efter säsongen 2017. Efter det har det blivit ett par mindre comebacker och nu är det dags för ytterligare en comeback. Det står nämligen klart att Ricky Kling skrivs in i Dackarnas trupp med snittet 0,500. Det framgår i ett pressmeddelande från klubben. 

Ricky Kling kommer inte in med en uppgift att bara stå utanför laget. 34-åringen, med Dackarna som moderklubb, kommer i allra högsta grad att vara med och konkurrera om plats sex i laget under resten av säsongen.

– När jag ställde frågan till Ricky och allt runtomkring gick att lösa kände han att nu kör vi. Vi har letat efter ytterligare ett alternativ som kan vara med och konkurrera om plats sex. Tanken är att Ricky ska vara med och slåss om den platsen på samma villkor som de förarna som redan finns i truppen, säger Mikael Teurnberg.

Kling kommer att göra en första träning på Skrotfrag Arena i början av den här veckan.

– Det är klart att det tar en stund att komma in i det, men Ricky är hungrig på den här utmaningen och jag tror att han kan tillföra en hel del, säger Mikael Teurnberg.

På torsdag är det dags för Dackarnas nästa match. Då tar Målillalaget emot Rospiggarna i ett viktigt möte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!