Han vann JSM – Kling kom sist i finalen

En strulig tävling avslutas på bästa sätt för Hjältevadssonen Alexander Woentin. Från ytterspåret körde han hem segern i JSM 2017.

Foto:

Speedway2017-06-30 20:40

I sitt andra heat fick han stopp i ledning och i sitt sista, i jakten på en plats i finalen, var han för het vid starten och körde i tejpen vilket innebar uteslutning. Men Alexander Woentin skulle komma tillbaka.

Dackarna och Västerviksföraren Joel Kling inledde tävlingen med tre heatsegrar, innan det blev andraplacering i de två sista omgångarna. Hans namne Andersson plockade också 13 poäng på sina heat i grundomgången, precis som Filip Hjelmland. Därmed var trion direktkvalificerade till finalheatet.

I semifinalen, som körs av de förare som kommit på plats 4-7, vann Alexander Woentin före Kenny Wennerstam och knep alltså sista finalplatsen.

Det var en strulig tävling med många vurpor och förseningar. Tejpen för finalheatet åkte upp först 22:30 på fredagskvällen. På innerbanan Joel Kling, andra spår Joel Andersson, tredje Filip Hjelmland med Woentin på yttern. En på förhand ganska väntad uppställning. Det var just Wennerstam som kunde utmana.

I första kurvan klev både Andersson och Woentin förbi Kling, och efter två varv stod det ganska klart: Alexander Woentin är svensk juniormästare 2017. Joel Andersson, som vann ifjol, blev tvåa medan Joel Kling blev sist i finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!