Hancock: ”Känns helt fantastiskt”

Dackarna fick sin revansch efter den sura förlusten i tisdags. En som var glad över detta var Greg Hancock, som var Dackarnas bästa förare i returderbyt.

Greg Hancock var Dackarnas bästa förare i Vetlanda.

Greg Hancock var Dackarnas bästa förare i Vetlanda.

Foto: Haris Dreco

Speedway2018-07-18 21:54

Redan i det första heatet visade Greg Hancock att han var riktigt revanschsugen från tisdagens tunga nederlag på G&B Arena. Utan några som helst problem fixade han heatsegern och såg het ut. I det nästkommande heatet i matchen hände den mycket otäcka olyckan där Robert Miskowiak kraschade otäckt in i första böj från start. Hancock, som är nära vän med Miskowiak, var bekymrad efter kraschen.

– Vi känner varandra väl jag och Robert. Det var tufft att se kraschen, men som tur var mår han bättre nu, säger Greg Hancock.

I sitt nästkommande heat knep Greg en tvåpoängare, men det var sedan i det tredje han stod för en av matchens prestationer ute på banan. I det nionde heatet dog Pawek Przedpelskis cykel direkt ifrån start. Kvar var Greg Hancock mot Vetlandas Bartosz Zmarzlik och Filip Hjelmland. Efter oerhört imponerande körning knep amerikanen heatsegern framför dem båda. Efter paus fortsatte Greg leverera och knep en mycket viktig fem-etta ihop med Dudek i det tolfte heatet. Sedan var det nomineringsheat som gällde – och där avgjorde Hancock matchen. Han tog en mycket stark trepoängare i första nomineringsheatet och fixade därmed både segern och även bonuspoängen åt Dackarna.

– Det känns helt fantastiskt. Så skönt att få revansch från tisdagens förlust. Nyckeln till att vi hade chansen på den här banan i dag tror jag var regnet som föll innan, menar Greg Hancock.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!