Här är beskedet om GP-stjärnans medverkan ikväll

Det fanns stora frågetecken angående Daniel Bewleys medverkan för Dackarna i kvällens bortamatch mot Rospiggarna. Nu står det klart att han inte kommer att köra. "Vi får köra riders replacement igen", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Daniel Bewley har problem med foten och kan inte köra i Hallstavik ikväll.

Daniel Bewley har problem med foten och kan inte köra i Hallstavik ikväll.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Speedway2024-05-21 15:05

Den brittiske GP-föraren lämnade återbud sent till förra veckans match där Dackarna föll borta mot Indianerna. Mikael Teurnberg hade ändå tagit ut honom till tisdagens match i Hallstavik i hopp om att han skulle vara körklar.

Så blir inte fallet.

– Han körde visserligen helgens GP-tävling, men har känt av smärtan i foten igen efter det och behöver vila. Det är inte optimalt att vi behöver köra Riders Replacement, men vi får göra det bästa av situationen, sa han till vår tidning tidigare.

Förutsättningarna jämnas ut något av att Rospiggarna kan komma att behöva köra Riders Replacement också. Dimitri Bergé skadade sig i en tävling i Polen nyligen efter en kollision med Dackeföraren Brady Kurtz. Bergé befaras ha brutit nyckelbenet. Rospiggarna ska försöka hitta en ersättare, men det är långt ifrån säkert att de hinner lösa det.

• Följ vår liverapportering från matchen från klockan 18.50 i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!