Teurnberg inför premiären: "Kan gå hur som helst"

Det är lugnet före stormen. Ordföranden Tomas Karlsson klipper gräset i slänten. Solen gassar för fullt och lagledaren Mikael Teurnberg går och småpratar med förarna i depån. Tisdag kväll är det andra bullar: stekhett derby direkt – och premiär dessutom.

Mikael Teurnberg ser fram emot sin debut som lagledare för Dackarna mot Västervik på tisdag.

Mikael Teurnberg ser fram emot sin debut som lagledare för Dackarna mot Västervik på tisdag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-05-31 18:11


I måndags samlades Dackeförarna på Skrotfrag Arena, med två undantag. Stjärnan Jason Doyle fick en match uppskjuten och laddar i skrivande stund för en polsk ligamatch, precis som dansken Rasmus Jensen. 

– Jason skulle ha varit på plats, men det är som det är, säger Mikael Teurnberg, som ger ett avslappnat intryck dagen innan den stora dagen. 

Hur är känslan?

– Ja, du. Telefonen har ringt oavbrutet hela dagen. Det är allt möjligt, men jag är bekväm. Jag känner att jag inte har kunnat göra mer än vad jag har gjort inför premiären. Det känns kul att det äntligen drar igång.

Teurnberg berättar att han gett förarna fria tyglar i uppladdningen och att var och en får förbereda sig på det sätt de trivs bäst med. 

– Det är lite så jag är i mitt ledarskap. Jag tror inte på att man måste hitta på saker och ha gemensamma aktiviteter som till exempel att skjuta lerduvor tillsammans. Var och en känner vad som passar dem bäst. 

Han skyndar sig att tillägga att han kommer att vara nervös på tisdag, all sin rutin och erfarenhet till trots. 

Har du någon känsla för vartåt det lutar?

– Västervik har ett bra lag och vi har ett bra lag. Det kan gå lite hur som helst. 

Vad vill du se i Dackarna?

– Jag vill se förare som kämpar och inte viker ner sig. Det är otroligt viktigt för mig, säger Teurnberg inför sin premiärmatch som lagledare i Dackarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!