Här är förarna som kör för Dackarna i kvartsfinal 1

På tisdag åker Dackarna till Kumla för den första matchen i kvartsfinalen mot Indianerna. Nu är det klart vilka förare som kommer att köra för Dackarna. Både Maciej Janowski och Patryk Dudek lämnas utanför laget.

Startklara. Dackarna möter Indianerna på bortaoval på tisdag.

Startklara. Dackarna möter Indianerna på bortaoval på tisdag.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-09-20 21:00

Det blir varken någon Maciej Janowski eller Patryk Dudek i Dackarnas lag i kvartsfinalmatcherna. Stjärnförarna har inte tagits ut i laget som ska möta Indianerna. Nu förklarar lagledaren Peter Karlsson varför polackerna inte finns med. 

– Det handlar framför allt om att jag tycker de killarna som kört för oss tidigare har gjort det väldigt bra. Sedan har både Janowski och Dudek kört GP och slutspel i Polen, så det blir rätt mycket. Vi valde att göra så här för att få ett spikat lag i skaplig tid, säger "PK" när Sporten når honom under söndagen.

En polack som däremot finns med i Dackelaget är Pawel Przedpelski. Han körde för Dackarna för två år sedan men gör nu sitt första framträdande den här säsongen efter att ha skrivits in i laget för några veckor sedan. Det innebär samtidigt att Avon van Dyck inte finns med i Dackarna på tisdag.

– Theo (Johansson) går in som sjundeman, säger Peter Karlsson.

Till onsdagens returmöte kommer van Dyck att ersätta Johansson istället.

Indianerna från Kumla, som slutade sexa i grundserien, kommer med ett slagkraftigt lag.

– Ja, de är nog starka. De har Iversen (Niels-Kristian) och Fricke (Max) att tillgå, bland annat, säger Dackarnas lagledare. 

Här är Dackarnas lag till tisdagens match:

1) Jacob Thorssell, 2) Pawel Przedpelski, 3) Frederik Jakobsen, 4) Hans Andersen, 5) Oliver Berntzon, 6) Joel Kling, 7) Theo Johansson. 

Indianernas lag:

1) Niels-Kristian Iversen, 2) Joel Andersson, 3) Pontus Aspgren, 4) Max Fricke, 5) Jonas Jeppesen, 6) Ludvig Lindgren, 7) Jonatan Grahn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!