Teurnberg: "Slutspel i speedway är speciellt"

Dackarna står med ena benet i semifinal. På tisdag ska man avsluta jobbet i kvartsfinalen när Lejonen gästar Skrotfrag Arena. "Vi får absolut inte slappna av", säger lagledaren Mikael Teurnberg bestämt.

Mikael Teurnbergs Dackarna har greppet om semifinalbiljetten inför tisdagens retur mot Anders Fröjds Lejonen.

Mikael Teurnbergs Dackarna har greppet om semifinalbiljetten inför tisdagens retur mot Anders Fröjds Lejonen.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Speedway2021-09-20 19:30

Dackarna har skaffat sig ett bra utgångsläge inför tisdagens kvartsfinalretur mot Smålandsrivalen Lejonen. I Gislaved blev det till slut seger för Målillalaget, med sex poäng (42–48). Inför matchen var det många som trodde att segersiffrorna skulle bli ännu större för Dackarna, i synnerhet eftersom Lejonen saknade både Robert Lambert och Jaroslaw Hampel. 

– Lejonen gjorde en riktigt bra match mot oss i tisdags, samtidigt som vi inte riktigt kom upp i nivå från början, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Robert Lambert är tillbaka i Lejonens lag till returen i Målilla, precis som Jakub Miskowiak. Hampel är däremot inte med den här gången heller. Även Dackarna gör ett par förändringar i laget. Avon van Dyck går in istället för Max Bogdanowicz som sjua. Amerikanen Luke Becker får stå åt sidan till förmån för dansken Rasmus Jensen. 

– Både Luke och Rasmus är kompetenta förare och ingen av dem har gjort något dåligt. Men Rasmus har fantastiskt bra poängstatistik på hemmaoval och är stark där, förklarar Teurnberg.

Dackarna hade en hel del heatsegrar i det första kvartsfinalmötet – men misslyckades många gånger med att knipa andra- eller tredjeplatsen i heaten. 

– Det är egentligen konstigt att ha så många heatsegrar som vi hade och ändå inte vinna med större marginal. Det blev lite för många nollor i protokollet och det måste bli bättre, säger Teurnberg, som hoppas att hans lag kan få en bra start på tisdag och på så sätt göra det ännu tyngre för Lejonen.

– Jag har varit med så länge nu och vet hur det är. Slutspel i speedway är speciellt och det kan bli riktigt jobbigt om man inte känner att man kommer ikapp i början. Får vi en bra start och kan dra iväg med några poäng så blir det tungt för Lejonen. Vi får absolut inte slappna av och låta dem jobba ikapp. 

Anders Fröjd, som är lagledare i Lejonen, har en avslappnad inställning till returen. 

– Det är ingen som begär att vi ska slå ut Dackarna i ett slutspel. Vi ska åka dit och ge dem en match, sen får vi se hur långt det räcker. Men sex poäng är absolut inte omöjligt att hämta ifatt, säger han. 

Som tidigare nämnt så har Fröjd både Lambert och Miskowiak tillgängliga till den här matchen. Hampel stoppas av sin polska klubb Lublin. Det lilla dilemmat som lagledaren ändå haft var om Nikolai Klindt eller Mathias Thörnblom skulle få chansen. Valet föll på den förstnämnde. 

– Klindt har en förmåga att göra bättre starter, så det är därför valet föll på honom. I Målilla så handlar väldigt mycket om starten och första svängen. Visst, man kan köra om på banan efter det också, men mycket händer på det första varvet. Vi har killar som är rätt bra från tejpen, så det gäller att vi är på tårna, säger Fröjd, som inte känner någon press på sig själv eller laget:

– Nej, vi har ingen press på oss. Skulle vi förlora så kommer alla ändå att tycka att vi har gjort det bra. Om Dackarna åker ut så är det givetvis ett misslyckande. Vår målsättning på förhand var att gå till slutspel. Sen vill man givetvis vinna när man väl är i slutspelet. Men Dackarna och Västervik är de två tuffaste lagen när det kommer till slutspel, så det är tufft.

Sporten direktrapporterar från kvartsfinalreturen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

Lagen

Dackarna: 1) Tai Woffinden, 2) Maciej Janowski, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Jason Doyle, 6) Ricky Kling, 7) Avon Van Dyck. 

Lejonen: 1) Oliver Berntzon, 2) Robert Lambert, 3) Nikolai Klindt, 4) Jakub Miskowiak, 5) Rohan Tungate, 6) Linus Eklöf, 7) Casper Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!