Här är stjärnans nästa klubb: "Otroligt glad"

Den förre Dacke-stjärnan Patryk Dudek har gjort klart med en ny svensk klubb. Den kommande säsongen kommer han köra för Rospiggarna.

Patryk Dudek i samtal med Dackarnas förre lagledare Peter Karlsson. Nästa klubbadress blir Rospiggarna.

Patryk Dudek i samtal med Dackarnas förre lagledare Peter Karlsson. Nästa klubbadress blir Rospiggarna.

Foto: Arkiv

Speedway2021-01-22 10:20

I förra veckan spikade Dackarna sin trupp – när Jason Doyle presenterades. I samma veva stod det klart att Patryk Dudek har gjort sitt i Målilla-klubben efter flera lyckade säsonger.

Nu har den 28-årige polacken istället skrivit på för Rospiggarna.

– Jag är otroligt glad över att gå med i Rospiggsfamiljen. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget och jag hoppas att ni kommer njuta av min körning. Jag är övertygad om att det kommer bli en bra säsong för klubben, säger Dudek i ett pressmeddelande.

Rospiggarnas lagledare Peter Jansson är mycket nöjd med sin nya stjärnförare.

– Dudek är en fantastisk speedwayåkare och när han är i form är han en av världens bästa förare. Han blev VM-tvåa för några säsonger sedan och siktar nu på att ta sig tillbaka till GP-serien efter en fjolårssäsong kantad av skador. Dudek är en mycket rutinerad förare och han kommer att tillföra en stabilitet till laget samt ge ett bra stöd till Kim Nilsson och Timo Lahti som är de andra två tilltänkta heatledarna.

För några dagar sedan skrev Patryk Dudek ett meddelande på sina sociala medier, där han tackade Dackarna och fansen i Målilla för ett gott samarbete. "Jag började min elitseriekarriär i Dackarna och har varit deras medlem fram till nu. Jag gav allt jag hade och kände mig som hemma i Målilla. Klubben lämnade aldrig mig, utan jag kunde alltid räkna med dem. Nu bestämde jag mig för att gå vidare och byta klubb i Sverige."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om