Här är svagheten som Smederna vill utnyttja

På sina fem hemmamatcher har Dackarna vunnit en och kört en oavgjort – resten förluster. De dystra hemmaprestationerna ger gästande Smederna hopp inför den viktiga matchen ikväll.

Stefan Jarl och Jerker Eriksson, lagledare för Eskilstuna Smederna, ligger femma i årets elitserie efter tio omgångar. I kväll ska de försöka slå Dackarna, ett lag som inte alls har övertygat på hemmaoval. Foto: TT/Arkiv

Stefan Jarl och Jerker Eriksson, lagledare för Eskilstuna Smederna, ligger femma i årets elitserie efter tio omgångar. I kväll ska de försöka slå Dackarna, ett lag som inte alls har övertygat på hemmaoval. Foto: TT/Arkiv

Foto:

Speedway2017-07-25 15:09

– Tittar man på laguppställningarna så är det ju klar fördel Dackarna. Men vi vet att matcherna inte avgörs på pappret. Om toppförarna inte är på topp så är mellanförarna där och tar poängen, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson, som basade över Dackarna under fyra säsonger.

Hans Smederna har två hemmamatcher och två bortaditon kvar av grundserien, och man är på jakt efter en slutspelsplats. Första anhalt: Målilla.
– Det är som alla vet måstematcher hela vägen nu. Vi har väl lite sviktande form, men det går även att säga om en del hos Dackarna. Vi har varit lite ojämna i våra prestationer, förhoppningsvis prickar vi in formtoppen nu på slutet, fortsätter Jerker Eriksson.

Laget tappade sin polske stjärna Grigori Laguta i en dopingdom tidigare i somras, något som lämnar en lucka framför allt på hemmaplan. Matej Zagar var vass i lördagens GP–tävling i Cardiff och i väst nummer ett finns Mikkel Michelsen, som gjort en gedigen säsong. Så var brister det hos Smederna?
– Michael Jepsen Jensen (lilla bilden och med ett förflutet i Dackarna) kräver jag mer av. Han har inte kommit upp i förväntad nivå. Men ska vi rå på Dackarna så måste alla vara på topp, säger Eriksson.

Har du någon teori om varför Dackarna har haft så svårt på hemmaplan?
– Jag känner igen det där lite från mina år där. Precis som i Eskilstuna är banan i Målilla en bana som de flesta förare trivs på. Det är en fin racingbana men den där hemmaplansfördelen man kan ha försvinner lite. Det talar för oss.

Kommer du att strosa runt och morsa på gamla kompisar innan matchen?
– Så lär det bli, haha. Jag hade fyra grymt bra år i Målilla och skaffade många vänner under den perioden, avslutar Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!