Fick inte betalt: "Kanske inte ens skulle ha åkt dit"

Philip Hellström Bängs saknar betalningar från Smederna för alla matcher efter uppehållet, enligt tidningens uppgifter. Nu har han tröttnat på situationen i Eskilstunaklubben. "Med facit i hand kanske man inte ens skulle ha åkt dit", säger han.

Philip Hellström Bängs ska inte ha fått lön efter i stort sett samtliga matcher under den senare delen av säsongen.

Philip Hellström Bängs ska inte ha fått lön efter i stort sett samtliga matcher under den senare delen av säsongen.

Foto: Erik Kruse

Speedway2023-08-31 14:53

Smederna har haft stora problem att betala ut sina förarlöner i tid under andra halvan av ligasäsongen och en av skulderna ska ligga på över 100 000 kronor till Joel Andersson.

Men även Philip Hellström Bängs, som gick miste om 60 000 kronor från Masarna i samband med deras konkurs i fjol, ska vara en förare som drabbats hårt av de försenade löneutbetalningarna, enligt tidningens uppgifter.

I hans fall ska det ha dröjt med utbetalningar efter i princip samtliga matcher med Smederna under den senare delen av säsongen. Totalt ska det handla om betalningar för mellan tre och fyra matcher som "PHB" saknar eller fått utbetalt försent, enligt vad tidningen erfar. Det gör att summan ligger strax under 100 000 kronor.

– Jag har inte exakt koll, men det är ganska många matcher. Min pappa hjälper till med att hålla koll på ekonomin och sköta allt det där, men man är ganska trött på det här att behöva lägga ut pengar som man inte har, säger Philip Hellström Bängs och fortsätter:

– I slutändan är det ju ändå jag som ska sitta där och betala alla räkningar sen, för speedwaydelar som man har köpt och skatten som ska betalas in. De bryr sig ju inte om inte jag har fått betalt eller inte, skatten ska ändå betalas i tid annars sjunker kreditvärdigheten i företaget. 

De försenade löneutbetalningarna till Hällström Bängs ska ha startat efter sommaruppehållet och 20-åringen berättar hur han tröttnat på situationen i Eskilstunaklubben.

– Man åker ju inte till ett jobb i normala fall där man inte får betalt. Men det är första säsongen, man har kanske varit för godtrogen och trott att de ska lösa det hela tiden, säger han.

– Med facit i hand kanske man inte ens skulle ha åkt till Eskilstuna. Men det har jag gjort i alla fall, jag har hela tiden kommit dit med mina bästa grejer, gjort mitt bästa och lyckats ganska bra. Men nu har jag snart blivit blåst i varenda klubb jag varit i. Det var i Masarna, det var i Polen i fjol – även om jag nu fått alla pengar efter mycket om och men – och nu Eskilstuna. Det är inte så jäkla kul att behöva gå till sina leverantörer som man får sina delar ifrån och säga varje gång: "Jag har inga pengar, jag måste vänta på Smederna". Leverantörerna vill ju ha sina pengar, men vad ska jag göra?

Är det aktuellt att förlänga med Smederna?

– Så som det ser ut just nu, så är det inte aktuellt. Men just nu är det väl inte aktuellt någonstans i Sverige, alla har problem. De enda som verkar ha bra ekonomi är Morgan (Andersson) och Västervik. 

Har du pratat med Smederna om situationen?

– Nej, vi har inte kommit så långt än, Smederna försöker väl lösa det som är nu. Men fortsätter det så här så blir jag kanske inte kvar. Jag vet hur det var i Masarna där man började nalla på nästa års pengar och då blir det samma problem nästa år, man skjuter bara på problemet och så blir det så år, på år, på år... 

Philip Hellström Bängs höjde sitt snitt från 0,500 till 1,098 under den gångna säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!