Het i Sverige – men petad i Polen

Dackarna har inlett säsongen lovande. Samma sak gäller Oliver Berntzon. Här berättar han om sin första tid i klubben, den oväntade petningen i Polen – och varför han firade midsommar i Slovenien.

Oliver Berntzon, t h, trivs i Dackarna. Här pratar han med lagkamraten Patryk Dudek.

Oliver Berntzon, t h, trivs i Dackarna. Här pratar han med lagkamraten Patryk Dudek.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-06-25 12:00

Fyra vinster på sex matcher. Det är Dackarnas facit så här långt.

Mycket av uppmärksamheten har riktats mot GP-stjärnorna Maciej Janowski, Greg Hancock och Patryk Dudek. Inget lustigt med det. Som väntat har trion presterat på en hög nivå, inte minst Janowski och Hancock.

I övrigt? Jodå, Dackarnas lagbygge ser stabilt ut. I skuggan av toppförarna har bland annat Oliver Berntzon fått en bra start på säsongen.

Lagledaren Peter Karlsson säger så här:

– Oliver har imponerat på mig. Jag visste att han var bra, men inte så här bra. Och då ska man komma ihåg att han har haft lite otur i ett par av matcherna. Han har potential att plocka tio poäng per match, både hemma och borta. Då vet jag inte vilket lag som ska kunna stoppa oss.

Hittills har Oliver Berntzon tagit 37 poäng på sex matcher. Majoriteten av dem har kommit hemma på G&B Arena.

– Jag trivs på banan i Målilla. Jag kan inte peka på något speciellt, men det har varit så i alla år, säger Berntzon som tidigare har representerat Lejonen, Smederna och Vetlanda.

I höstas skrev 24-åringen från Mariestad på ett tvåårskontrakt med Dackarna. Det är ett beslut han knappast ångrar.

– Det är en jätterolig grupp. Vi trivs ihop.

Hur långt kan det räcka?

– Jag tror på SM-guld. Egentligen borde vi ha vunnit alla matcher i år, men vi har haft lite oflyt. Förhoppningsvis är det stolpe in i slutspelet istället.

Just nu har Oliver Berntzon ett löpande snitt på 1,370. Det vill han höja.

– Målet är 1,500. Det känns rimligt.

Utöver Dackarna tävlar Berntzon för Griparna i Allsvenskan. Där ligger han tvåa i snittligan med imponerande 2,579.

Men du har det tyngre i Polen?

– Ja, jag har bara fått köra en match hittills för min klubb Gniezno. Det känns konstigt. Förra året fick jag köra mycket mer, trots att jag var i sämre form.

Vad har hänt?

– När jag var med fick vi storstryk. Jag tog flest poäng, men blev petad ändå. Sedan har laget vunnit nästan varje match och då vill de väl inte ändra.

– Det här gör att jag inte får så många tävlingar som jag vill. Det är jättetråkigt. Å andra sidan kan jag lägga ännu mer fokus på körningen i Sverige.

Hur som helst kan vi konstatera att Oliver Berntzon inte ligger på latsidan. Han spenderade midsommarhelgen i Slovenien – just i syfte att få fler heat i kroppen.

– Jag har blivit inbjuden till en individuell tävling som håller hög klass. Det passar mig perfekt.

Nästa uppdrag i Dacke-västen är den 3 juli – när Berntzon och hans lagkamrater åker till Västervik för ett högintressant derby. Under juli månad väntar dubbla derbymatcher mot både Västervik och Vetlanda.

Dackarna har vunnit fyra av sex matcher och ligger tvåa i Elitserien.
Dackarna har vunnit fyra av sex matcher och ligger tvåa i Elitserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!