Het seriefinal mellan Dackarna och Smederna

Seriefinal, flera världsstjärnor i laguppställningarna – och så förmodat kanonväder. Tisdagens seriefinal mellan Dackarna och Smederna har alla förutsättningar att bli något alldeles extra.

Mikael Teurnberg mot Jerker Eriksson. Dackarna mot Smederna. På tisdag kväll är det seriefinal på Skrotfrag Arena.

Mikael Teurnberg mot Jerker Eriksson. Dackarna mot Smederna. På tisdag kväll är det seriefinal på Skrotfrag Arena.

Foto: ARKIV

Speedway2021-07-18 21:20

De senaste åren har det byggts upp en stark rivalitet mellan Dackarna och Smederna. Lagen har mötts i flera viktiga matcher – allt som oftast med Smederna som vinnare. Eskilstunagänget vann SM-guld både 2018 och 2019, efter finalvinster mot just Dackarna. Även 2017 slog Smederna ut Dackarna i slutspelet på sin väg mot guldet.

På tisdag kväll möts lagen igen.

Och det är alltså upplagt för en riktig speedwayfest på Skrotfrag Arena i Målilla. Dackarna har inlett säsongen lovande, framför allt på hemmabanan, och ligger tvåa i tabellen. Smederna har öppnat ännu starkare och toppar Bauhaus-ligan efter sex raka segrar.

Vid 21-tiden på söndagskvällen släpptes de preliminära laguppställningarna. Dackarna kommer köra riders replacement för Jacob Thorssell, som skadade sig på SM-finalen tidigare i veckan.

– Vi kan inte säga exakt när Jacob är tillbaka, men helt klart är att han inte kör mot Smederna. Han står med i laguppställningen, men vi väljer att köra riders replacement på den positionen. Det är verkligen synd att Jacob inte kan vara med, men vi ska göra vad vi kan och kommer att ladda på stenhårt. Killarna som är med är i bra form och vi kör givetvis för att vinna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Dackarnas lag:
1) Maciej Janowski
2) Luke Becker
3) Rasmus Jensen
4) Jacob Thorssell (riders replacement)
5) Jason Doyle
6) Sammy van Dyck
7) Avon van Dyck

Smedernas lag:
1) Michael Jepsen Jensen
2) Aleksandr Loktaev
3) Gleb Chugunov
4) Andzejs Lebedevs
5) Pontus Aspgren
6) Johannes Stark
7) Joel Kling

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om