Hjelmlands pangstart: "Gillar när det är bra tugg i materialet"

Ett snudd på perfekt heat. Det presterade Filip Hjelmland när han flög till ledningen från ytterbanan och fick med sig Daniel Bewley till en "femetta" mot Vargarna. "Det kändes som en riktig fullträff", sa Hjelmland som firade med ärevarv och bakhjulsåkning.

Filip Hjelmland fick till ett perfekt heat när Dackarna vann stort mot Vargarna.

Filip Hjelmland fick till ett perfekt heat när Dackarna vann stort mot Vargarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-05 12:07

Att Filip Hjelmland höjt sig en nivå extra och hittat formen visade han redan förra veckan i den individuella SM-finalen i Västervik. Då fick han endast se sig besegrad av Fredrik Lindgren och Kim Nilsson på hela kvällen och bärgade ett SM-brons.

I Dackarnas match hemma mot Vargarna på tisdagen fick han till en riktig fullträff i heat 4 och visade att han kan köra ifrån kapabla förare.

undefined
Filip Hjelmland fick till ett näst intill perfekt heat när han tog en "femetta" med Daniel Bewley.

– Jag hade ytterbana då och det är faktiskt mitt favoritspår. Jag gillar när det är bra tugg i materialet längre ut och när jag får till den där pangstarten kan jag styra heatet på ett helt annat vis, säger Hjelmland som seglade ifrån till en överlägsen seger och dessutom fick se lagkamraten Daniel Bewley köra upp sig som tvåa och ordna en "femetta".

Efter målgång tog Mariannelundssonen ett ärevarv och bjöd på bakhjulsåkning.

– Det kom lite spontant. Jag ville fira ett bra heat. Dessutom satt några av mina kusiner på VIP:en så jag ville bjuda dem på något extra.

undefined
Filip Hjelmland firade med ett ärevarv och bakhjulsåkning efter sin seger i fjärde heatet mot Vargarna.

Hjelmland tog totalt sex poäng på sina tre heat när Dackarna vann med 64–26 mot Vargarna.

– Det var väldigt skönt med en storseger eftersom vi kom från ett par tuffa förluster borta. Segern gav oss även ett bra utgångsläge att ta bonuspoängen inför matchen i Norrköping, säger Hjelmland som var imponerad av laginsatsen.

– Ikväll visade vi att vi har många förare som kan kliva fram och ta ett steg till när det behövs.

undefined
Totalt tog Filip Hjelmland sex poäng på tre heat för Dackarna mot Vargarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!