Holta magisk när Dackarna vände

Det såg länge mörkt ut för Dackarna borta mot Indianerna – men de vann ändå med 46-44. Bonuspoängen tog dock hemmalaget i kraft av segern på G&B Arena i våras.

Rune Holta körde fantastiskt när Dackarna vann.

Rune Holta körde fantastiskt när Dackarna vann.

Foto: Karl Edgren

Speedway2017-07-18 18:49

Efter fem heat hade nästjumbon skaffat sig en ledning med åtta poäng – och var på väg mot heatsegrar i både heat sex och sju. Då visade Dackarna klass. De fightades stenhårt och lyckades vända på skutan – inte minst tack vare den superhete norrmannen Rune Holta. Fram till paus körde han hälften av heaten och körde in 14 av 15 (!) möjliga poäng. Ingen kunde stoppa honom och det var han som såg till att Dackarna var i ledning med 31-29 i paus.
I det elfte fullbordade han sin fantastiska kväll genom att köra upp sig från sistaplats till heatseger. Alltså 17 pinnar av Holta denna afton på Glottra Skog Arena.
- Det gick bra ikväll, sa han med ett stort leende medan han torkade bort svetten ur pannan i depån efter sitt sista heat. Synd bara att jag inte tog fullt, det var dåligt, haha…
Dackarna vann till slut med 46-44 och plockade därmed två viktiga pinnar i jakten på en slutspelsplats. Någon bonus blev det däremot inte, då Kumlalaget segrade med 50-40 på G&B Arena i våras. 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!